EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 22., szombat
Gerzson

Sport

Dzsudzsák: Történjen bármi, ezt a meccset meg kell nyernünk

Dzsudzsák Balázs sikerélménnyel érkezett meg a magyar labdarúgó válogatott edzőtáborába, miután török klubcsapata a hétvégén 3-2-re nyert a Rizespor otthonában. A szélső egyértelműen fogalmazott a nemzeti csapat, Feröer-szigetek elleni meccse előtt.

– Nagyon jó érzés úgy hazajönni, hogy klubcsapatommal sikerült nyerni. Fontos mérkőzés volt, de rossz kezdés miatt nekünk minden meccs fontos – mondta Dzsudzsák Balázs a törökországi hétvégére visszatekintve, ám a magyar csapatkapitány természetesen a Feröer- szigetek ellen is győzelmet vár.


– Felesleges számolgatni. Ez az a meccs, amin nincs pardon, történjen bármi, ezt a meccset meg kell nyernünk. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a zárt kapus büntetés miatt nem lesz mögöttünk a szurkolótábor, pedig hála istennek az elmúlt időszakban szinte izzott a levegő a meccseinken.

dzsudzsák

Dzsudzsák Balázs az 1-0-al is elégedett lenne, hiszen a lényeg a győzelem (fotó: szerző felvétele)

Dzsudzsák pályára lépett azon a Románia elleni mérkőzésen, melyet két évvel ezelőtt zárt kapuk mögött játszotta a válogatott.
– Tapasztalatból mondom, nagyon nehéz egy ilyen mérkőzésen játszani, hiszen az egésznek olyan edzéshangulata van. Feröer-szigetek ellen kötelességünk felpörgetni egymást, de azt hiszem, ezzel nem lesz gond, hiszen mindannyian tudjuk, milyen nagy lehetőség előtt állunk, és azt is tudja mindenki, hogy sok múlik ezen a mérkőzésen. Amikor a pályára lépünk, saját magunkra számíthatunk, meg kell nyernünk a meccset.


A szélső tudja, hogy akár még pótselejtező nélkül is kijuthatunk az Európa-bajnokságra, de a játékos szerint ez egyáltalán nem kerül szóba a játékosok között.
–Magunkra koncentrálunk, és nem figyelünk a többi mérkőzésre.  Most hazai pályán játszunk, mindenki azt várja, hogy sziporkázzunk és gálázzunk, természetesen mi is ezen vagyunk, de a lényeg, hogy  nyerjünk. Akár az 1-0-al is elégedett lennék, aztán, ha Isten is úgy akarja, akkor pótselejtező nélkül is ott lehetünk az Eb-n.

 

Javunkra (nem) döntött az UEFA

Az interjú elkészülte után érkezett a hír: nem lesz zártkapus csütörtökön a Magyarország – Feröer-szigetek labdarúgó Európa-bajnoki selejtező. Az illetékes testület tovább vizsgálja a Magyarország–Románia mérkőzésről készült beadványokat, azaz nem törölte el a szankciót, de a Feröer elleni csütörtöki Eb-selejtezőre nem vonatkozik a zárt kapus döntés, mivel a másodfokú döntés még nem született meg

Kapcsolódó Cikkek