2018. december 12., szerda
Gabriella

Belföld

Eddig hatvanmilliárd forintba került a migránshelyzet kezelése

Eddig több mint 60 milliárd forintba került az államnak a migránshelyzet kezelése – mondta Vigh László fideszes országgyűlési képviselő szerdán Rédicsen.

A zalai politikus a magyar-szlovén és a magyar-horvát határon, Rédicsen és Letenyén személyesen gyűjtött tapasztalatokat, azt követően újságíróknak elmondta: a határok megvédéséről szóló kormánydöntés beváltotta a reményeket, bár sokan szkeptikusok voltak, hogy ezt az óriási migránstömeget visszatartja-e a kerítés.


Hozzátette: eddig több mint 60 milliárd forintba került az államnak az illegális bevándorlással kapcsolatos helyzet kezelése, ebbe beletartozik a drótakadály és a kerítés telepítése, de a migránsok vonattal és buszokkal történő szállítása is.

Emlékeztetett arra, hogy október 15-e előtt, a magyar-horvát zöldhatár lezárását megelőzően még naponta mintegy kilencezer migráns lépett be Magyarország területére, míg azóta szinte “nullával egyenlő” a határon illegálisan átlépők száma.

A Rédicsen és Letenyén gyűjtött tapasztalatairól elmondta: a magyar-szlovén határon nincs ugyan drótakadály, de rendőrség és a honvédség komoly erővel van jelen, a magyar-horvát határon pedig megszűnt az egy hónappal ezelőtt még tapasztalható óriási migránsnyomás.

Kapcsolódó Cikkek