EUR: 338,36 Ft
CHF: 318,85 Ft
2020. február 21., péntek
Eleonóra

Belföld

Eddig hatvanmilliárd forintba került a migránshelyzet kezelése

Eddig több mint 60 milliárd forintba került az államnak a migránshelyzet kezelése – mondta Vigh László fideszes országgyűlési képviselő szerdán Rédicsen.

A zalai politikus a magyar-szlovén és a magyar-horvát határon, Rédicsen és Letenyén személyesen gyűjtött tapasztalatokat, azt követően újságíróknak elmondta: a határok megvédéséről szóló kormánydöntés beváltotta a reményeket, bár sokan szkeptikusok voltak, hogy ezt az óriási migránstömeget visszatartja-e a kerítés.


Hozzátette: eddig több mint 60 milliárd forintba került az államnak az illegális bevándorlással kapcsolatos helyzet kezelése, ebbe beletartozik a drótakadály és a kerítés telepítése, de a migránsok vonattal és buszokkal történő szállítása is.

Emlékeztetett arra, hogy október 15-e előtt, a magyar-horvát zöldhatár lezárását megelőzően még naponta mintegy kilencezer migráns lépett be Magyarország területére, míg azóta szinte “nullával egyenlő” a határon illegálisan átlépők száma.

A Rédicsen és Letenyén gyűjtött tapasztalatairól elmondta: a magyar-szlovén határon nincs ugyan drótakadály, de rendőrség és a honvédség komoly erővel van jelen, a magyar-horvát határon pedig megszűnt az egy hónappal ezelőtt még tapasztalható óriási migránsnyomás.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megállítaná a börtönbizniszt a kormány

  Megállítaná a börtönbizniszt a kormány

  A kormány célja, hogy megállítsa a börtönbizniszt, amely mára több milliárdos iparággá vált – jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter az Országgyűlésben a börtönzsúfoltsági kártalanításokkal kapcsolatos törvényjavaslat általános vitájában.

 • Ma kiderül lesz-e BKV-sztrájk

  Ma kiderül lesz-e BKV-sztrájk

  Sokadjára ül ma össze a BKV cégvezetése és az Egységes Közlekedési Szakszervezet, hogy döntsenek a cégnél dolgozók fizetésemeléséről.

 • Felszámolják az illegális hulladéklerakókat

  Felszámolják az illegális hulladéklerakókat

  Július 1-jétől életbe lép a klíma- és természetvédelmi akcióterv első pontja, megkezdik az illegális hulladéklerakók felszámolását. Az utak melletti árkokat, a vasútvonalak környékét is kötelező lesz megtisztítani, összegyűjtik az erdők, szántóföldek, települések szélére kihordott hulladékkupacokat is – számolt be Schanda Tamás az M1-en.

 • Gyurcsánynak sikerült szétverni az MSZP

  Gyurcsánynak sikerült szétverni az MSZP

  Kiss László, Óbuda, illetve Szaniszló Sándor Pestszentlőrinc szocialista polgármestere is elhagyja az MSZP-t és jövőhéten csatlakozik a Gyurcsány-párthoz – írja az Index.