EUR: 338,44 Ft
CHF: 318,95 Ft
2020. február 21., péntek
Eleonóra

Egyéb XXII.kerület

Edit tartást adott a környékbeli nőknek

Edit kinti csoportkép

Edit (középen) a tornacsapatával a gyógytornászrendelő előtt a kertben

Dankuliné Gazsovics Edit szakgyógytornászt meglepetéspartival köszöntötték születésnapján a hozzá tornázni járó hálás anyukák és nagymamák.

Edit Nelli Tomi fotója előtt

A tornaterem várójában a lányok a Nemcsak a húszéveseké a világ című slágert énekelték – a háttérben a falon az Edit által járni megtanított gyerekek fotói és köszönőlevelei sorakoznak

Edit egész nap csecsemőket kezel, de munka után még foglalkozik a felnőttek tartásjavításával is, a hozzá járó baráti társaságban sok olyan van, aki neki köszönheti azt is, hogy gyermeke, unokája egészséges és rendben fejődik.


Edit kocintás

Dankuliné Gazsovics Edit az ajándékba kapott tornapólóval, amelyen a csapat fotója van

– Hetente háromszor tornázom egy jó kis csapattal. A tartásjavító, kondicionáló torna mindannyiunk lételeme. Ezek a foglalkozások nemcsak az ép testben ép lélek fogalmát merítik ki, hanem olyan muníciót is kapunk a mozgástól és egymástól, hogy másnap apró hegyeket mozgatunk meg! – mondta a szakgyógytornász a felnőtt csapatáról. Edit a legjobb barátnője hatására választotta az egészségügyi pályát

– A középiskola elvégzése után nővérként egy belgyógyászati intenzíven kezdtem dolgozni. Az infarktusos betegek rehabilitációjában paradigmaváltás történt, már nem kellett három hétig feküdniük, gyorsan mobilizálta őket a gyógytornász. Én pedig megismertem és beleszerettem ebbe a munkába – mesélte Edit, aki 1990-ben végzett az OTE Egészségügyi Főiskolai Kar gyógytornász szakán.


– Meg kell említenem Várallyai Gyöngyi mesterem nevét, aki a gyógytornászi hivatás iránti rajongását sikeresen belénk kódolta. A Szent Imre Kórház rendelőintézetében megismerkedhettem a rehabilitáció számos területével. Tudásom bővítése volt a cél, ezért posztgraduális képzés keretében elsajátítottam a DSGM-t (Dévény Speciális manuális technika-Gimnasztika Módszer). Amikor az első kisbaba az én segítségemmel megtanult járni, az semmihez nem fogható élmény volt! Ennek immár húsz éve, azóta ezernyi csodának lehettem a részese. Óriási boldogság nekem is, ha egy sérült kisbabát sikerül a normál mozgásfejlődés irányába terelni – osztotta meg a Lokállal hitvallását. Edit munkáját egy szakmai team is segíti. Ezzel együttműködve írta le tapasztalatait a szülők számára egy gyakorlókönyvben.

Edit Évi és Magdika

Évi és Magdika tudja, az unokák mellé is kell a jó kondi

– Dr. Zelcsenyi Judit gyermekgyógyász ösztönző támogatásának hatására tollat ragadtam. A főorvosnő igazi mentorként segített a szülők részére összegyűjteni a legfontosabb információkat a kisbabájuk mozgásfejlődésével kapcsolatban. Leírom, miért oly fontos az első életév. A mozgásfejlődés milyen hatással van a későbbi viselkedésre és a tanulási képességekre. A könyvben megmutatom, hogyan tudja a szülő az egyszerű tornagyakorlatokat elvégezni a kisbabájával. A cél az, hogy amíg a hosszú várólistán sorra kerülnek, a családok már otthon is tehessenek valamit gyermekükért.

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.