EUR: 335,83 Ft
CHF: 316,14 Ft
2020. február 18., kedd
Bernadett

Extra

Egy 25 éves videojáték-kommentátor keresi a legtöbbet a YouTube-on

Egy 25 éves fiatal a YouTube videomegosztó portál legjobban kereső híressége a Forbes magazin szerint, a PewDiePie néven ismert videojáték-kommentátor 12 millió dollárt (3,2 milliárd forintot) keresett az elmúlt évben.

A Forbes magazin közlése szerint a svéd Felix Kjellberg vezeti az első alkalommal összeállított listát, amelyen olyan személyek szerepelnek, akik rövid online videókból hatalmas bevételre tesznek szert.


A YouTube-sztárok többnyire azzal keresnek pénzt, hogy különböző termékeket jelenítenek meg a csatornájukon, és osztoznak a YouTube hirdetési bevételein. Néhányan szerepelnek filmekben, könyveket írnak, turnéra mennek és zenét adnak el. Rendkívül népszerűek a fiatalabb korosztályok körében, különböző márkák az ő segítségükkel igyekeznek elérni a fogyasztók újabb generációját.

A Forbes listáján a második helyet megosztva érte el a Smosh nevű, Ian Hecoxból és Anthony Padillából álló tréfacsináló kettős, valamint a Fine-testvérek, Benny és Rafi Fine. Mindkét produkció 8,5 millió dollár (2,3 milliárd forint) bevételre tett szert a YouTube csatornájukból.


A táncoló hegedűművész, Lindsey Stirling a negyedik helyet szerezte meg 6 millió dollárral (1,6 milliárd forint), míg az ötödik helyet holtversenyben Rhett and Linke komikuspáros és a KSI néven ismert videojáték-kommentátor, Olajide Olatunji érte el 4,5 millió dollár (1,2 milliárd forint) bevétellel.

A leginkább a milliárdosokról vezetett listáiról híres Forbes magazin különböző online források (Nielsen, IMDb), valamint menedzserekkel, ügyvédekkel, iparági bennfentesekkel és magukkal a sztárokkal készült interjúk alapján állította össze a YouTube legjobban kereső előadóit felsoroló listáját. A magazin közlése szerint a november 2-án megjelenő számban olvasható adatok az online sztárok adók és kezelési költségek kifizetése előtti bevételeit tükrözik.

Kapcsolódó Cikkek

 • 15 kiló a kis vízilólány

  15 kiló a kis vízilólány

  A kis törpe víziló nemcsak elképesztően édes, hanem nagyon különleges is. Az európai állatkertekben 128 egyed él összesen, így volt nagy öröm, amikor a kis csöppség január 20-án a Szegedi Vadasparkban világra jött.

 • Vajna Tímea: Remélem Andy büszke rám

  Vajna Tímea: Remélem Andy büszke rám

  Fergeteges produkciók, hatalmas poénok, megdöbbentő leleplezések – igazán izgalmasra sikeredett a TV2 Nicsak, ki vagyok? – A rejtélyek színpada első adása. A műsorban három szereplő – Szőke Zoltán, Jolly és Vajna Tímea – lepleződött le, akik közül csak Timi kilétét sikerült Ábel Anitáék csapatának eltalálnia, így ők egy ponttal indítanak a vasárnapi adásban, ahol újabb négy szereplő lép majd színpadra.

 • Enyhe idő miatt szenvednek az allergiások

  Enyhe idő miatt szenvednek az allergiások

  A vártnál hamarabb, már február elején megkezdődött az idei pollenszezon. Az allergológus szerint az elviselhetetlen tünetek azonban csak márciustól jelennek meg, így nem árt, ha addigra felkészítjük a szervezetünket.