EUR: 325,92 Ft
CHF: 294,12 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb

Expresszel tolnák meg a kicsik exportját

Magyar Nemzeti Kereskedőház, MNKH, Ducsai-Oláh Zsanett, vezérigazgató (Fotó: Keresztesi Balázs)

Az MNKH vezérigazgató asszonya

Szakmai programot indít a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) a hazai kis- és középvállalkozások (kkv) kivitelének bővítése érdekében. Az Export Expressz névre keresztelt kezdeményezés többek között egy egyablakos szolgáltatáscsomaggal segíti a vállalkozásokat. Ennek az a célja, hogy a legpiacképesebb iparágak 20-30 sikeres exportőr termékét, illetve szolgáltatását értékesítési lehetőséghez juttassák. Ehhez kapcsolódóan a prémium minőségű hazai élelmiszerek és kézműves termékek népszerűsítése érdekében egy ernyőmárkát is alapított az MNKH Áldomás néven.

A kereskedőház szakmai programjának másik fontos pillére az innovatív vállalkozások külpiacra juttatása. Ezért létrehoztak egy külön szervezeti egységet, amelynek az a feladata, hogy felkutassa az innovatív termékeket és szolgáltatásokat előállító kkv-kat. Egy startup programot is meghirdettek, erre október közepétől lehet jelentkezni. Az Expressz kezdeményezés harmadik eleme a határon túli magyarokkal való üzleti kapcsolat elmélyítése.


– Az MNKH már több mint háromezer kkv-val áll kapcsolatban, az a célunk, hogy tovább bővítsük a portfóliónkat – hangsúlyozta Ducsai-Oláh Zsanett, a kereskedőház vezérigazgatója.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.