2020. február 27., csütörtök
Edina

Egyéb II.kerület

Felújították a kéménymester által hálából emelt Madonnát

Perbáli Mária szobor2

A felújított Mária szobor most is oltalmazza a Buda környékén túrázókat

Az erdőgazdálkodás mellett kiemelten foglalkozik a természeti és a kulturális környezet megóvásával, a kulturális és vallási örökségvédelem feladatainak ellátásával a Pilisi Parkerdő Zrt. Ezt bizonyítja a közelmúltban a Magyar Pálos Renddel kötött együttműködési megállapodás és a perbáli Mária-szobor felújítása is.

– A perbáli Mária-völgyben közel 150 éve álló szobrot a szájhagyomány szerint egy helyi kéménymester állíttatta hálája jeléül, miután Nagykovácsiból hazafelé, Perbálra tartva szerencsésen túlélt egy vaddisznótámadást. Az oltalmazó Mária Nagyasszony szobrának azóta is a Pilis és a Budai-hegység találkozásánál fekvő község ad otthont – tájékoztatott Lomnici Gergely. A Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője hozzátette, az emlékművön azóta jelentősen nyomot hagyott az idő, ezért a társaság munkatársai helyreállították azt, hogy a Buda környéki természetjárók és a zarándokok is régi, méltó pompájában csodálhassák meg.


Kapcsolódó Cikkek

 • Mintha győztek volna: döntetlen

  Mintha győztek volna: döntetlen

  A Tatabánya szombaton Győrben 24-24-es döntetlent játszott a francia Pays d’Aix Université Club csapatával a férfi kézilabda…

 • Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idén már harmadszor tartott úgynevezett lélekmozgató órákat az ország számos pontján. A diákok a testnevelés és osztályfőnöki órák keretében ismerkedhettek meg a fogyatékkal élők mindennapjaival és sportolási lehetőségeivel.

 • Tavaszváró töltött kacsa

  Tavaszváró töltött kacsa

  Az utolsó hivatalosan téli hónap végén – időjárástól függetlenül – már a márciusi tavaszra készülünk.