EUR: 338,77 Ft
CHF: 317,74 Ft
2020. február 27., csütörtök
Edina

Egyéb XIV.kerület XV.kerület XVI.kerület

Fesztiválozni készül az S-Cort

S-Cord akkusztik duó, Miholka Zsanett és Dobson Zoltán (Fotó: Keresztesi Balázs)

S-Cort, vagyis Miholka Zsanett (Zsanii) és Dobson Zoltán (Zozo)
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Alig fél éve alakult meg az S-Cort nevű akusztikus formáció. Az újpalotai és zuglói zenészeket − Miholka Zsaniit, aki a HatsBandben is gitározik, valamint Dobson Zozót − a zene szeretete hozta össze. Nemrég Csömörön adtak jól sikerült koncertet.

– Mindketten élünk-halunk a zenéért. Nem telik el nap, óra, perc, hogy ne ez az erő töltené ki minden időnket – mondta lelkesen lapunknak Zsani. – Nagyon szeretjük a valódi rock and rollt, amit szerintünk igazán a 70−80-as évek rockbandái képviseltek. Ha a mai zenékből szemezgetünk, akkor is ezt az életérzést tartjuk szem előtt. Egyik nagy kedvencünk Bon Jovi.


Amikor csak tehetik, próbálnak, ahogy ők mondják, azért, hogy minél jobban érezzék egymás rezgését, hiszen sohasem játszanak el egy dalt ugyanúgy. Egyelőre ismert előadók slágereit dolgozzák fel, saját szájuk íze szerint.

– Tervbe vannak természetesen saját dalok is, de mivel egy teljesen friss formációról van szó, most minden időnket leköti a kedvenc dalok magunkra formálása. Szeretnénk, ha a zenekar öt éven belül olyan eredményeket érne el a nagyérdemű előtt, hogy meghívjanak bennünket minden nagy fesztiválra.


Erre minden esélyük megvan, hiszen izgalmas a felállás: egy csinos lány gitározik és egy sármos fiú énekel. Mindketten rutinos zenészek. Zozo kétszer is megjárta az X-Faktort, de mint mondja, nekik Zsanival a „rögösebb” út jutott a zenészi pályán, ám ezt egyáltalán nem bánják.

– Jó élmény volt a tehetségkutató, mindkét alkalommal bekerültem a táborba, de végül másképp alakult az élet. Zsanival jól kiegészítjük egymást a színpadon – mondta lapunknak az énekes, aki azt is elárulta, honnan ered a duó neve. – Az escort azt jelenti: kíséret, és mi egymást kísérjük. Van egy apró csavar is benne, mert Zsani egy Cort gitáron játszik, de nem kell túlmisztifikálni.

A jövőt továbbra is kettesben képzelik el, de nem tartják kizártnak, hogy néha egy-egy vendégzenésszel bővül a banda.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mintha győztek volna: döntetlen

  Mintha győztek volna: döntetlen

  A Tatabánya szombaton Győrben 24-24-es döntetlent játszott a francia Pays d’Aix Université Club csapatával a férfi kézilabda…

 • Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idén már harmadszor tartott úgynevezett lélekmozgató órákat az ország számos pontján. A diákok a testnevelés és osztályfőnöki órák keretében ismerkedhettek meg a fogyatékkal élők mindennapjaival és sportolási lehetőségeivel.

 • Tavaszváró töltött kacsa

  Tavaszváró töltött kacsa

  Az utolsó hivatalosan téli hónap végén – időjárástól függetlenül – már a márciusi tavaszra készülünk.