EUR: 338,34 Ft
CHF: 318,85 Ft
2020. február 21., péntek
Eleonóra

Béren kivüli juttatás

Fiatal zenészeket karol fel a Snétberger Alapítvány

A Snétberger Zenei Tehetség Központot Snétberger Ferenc roma származású, Kossuth- és Liszt-díjas gitárművész alapította még 2011-ben. Azóta évente 60 tehetséges, 12–20 éves roma fiatalnak nyújt lehetőséget zenei tehetségük kibontakoztatására. Az oktatók között olyan elismert zenész tanárokat találunk, mint László Attila (dzsesszgitáros), vagy Oláh Tzumó Árpád (dzsesszzongorista), de a nemzetközi vendégelőadók, mint Paolo Vinaccia (dzsesszdobos) vagy David Friedman (dzsesszvibrafonos) sem számítanak ritka vendégnek.

Snétberger, zeneiskola, roma (Fotó: MTI)

Jól áll neki a dzsessz (Fotó: MTI)

A Snétberger Központ épületegyüttese a korábbi felsőörsi diáktábor területén kapott helyet. A program iránt nemcsak itthon, hanem külföldön is komoly az érdeklődés, amit jól mutat, hogy a Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2,7 millió euróval (közel 820 millió forint), a magyar állam pedig félmillió euróval támogatja azt. A szakmai program megvalósítását az Európai Szociális Alap is segíti.


– Az intézetben zajló képzés a gyerekek számára (évi 12 hetes oktatás) teljes mértékben ingyenes. Mivel a zenei tehetségek felkutatása és a nemzetközi színvonalú képzés költségei magasak, különösen nagyra becsülünk minden támogatást – emelték ki a központnál.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nem engedték el nyaralni? Nincs egyedül!

  Nem engedték el nyaralni? Nincs egyedül!

  Minden harmadik munkavállaló szerint nehézkes a nyári szabadságok kivétele, minden második dolgozó pedig arról is beszámol, hogy előfordult már vele, hogy nem engedték az előre tervezett időpontban szabadságra menni.

 • Az unalom is káros lehet az egészségre

  Az unalom is káros lehet az egészségre

  Azt hallották, hogy egy francia alkalmazott beperelte a munkáltatóját arra hivatkozva, hogy az állásában „zombivá unatkozta” magát, ez pedig szakmailag „meggyilkolta” őt?

 • Erzsébet-utalvánnyal gyerekjáték az iskolakezdés

  Erzsébet-utalvánnyal gyerekjáték az iskolakezdés

  A Lokál Extra négy oldalas mellékletében azt mutatjuk be, miért éri meg az Iskolai Erzsébet-utalványt, illetve az Erzsébet-utalvány Plusz kártya Iskolai-zsebét választani, ha tanszervásárlásról van szó.