EUR: 337,73 Ft
CHF: 318,44 Ft
2020. február 21., péntek
Eleonóra

Egyéb XVIII.kerület

Fiatalság, pontatlanság

A Pler-Budapest kézilabdacsapata eddig pont nélkül maradt hat bajnokit követően. A vezetőedző, Hutvágner István az újonc Eger elleni találkozó után nyilatkozott lapunknak, kiemelve, fiatal csapatában sokkal több van, mint amit az eredmény mutat, de ha sorra ugyanazokat a hibákat követik el, pontokra a jövőben sem számíthatnak.

(fotó:Tóth Noémi)

Kocsi András nagyot küzd beállósban hétről hétre (fotó:Tóth Noémi)

– Mit lehet mondani a csapatnak olyan mérkőzések után, mint a legutóbbi is volt, amelyen hajszálra voltak a győzelemtől, mégis az ellenfél nyert?


– Mindig ugyanazt kell mondanom, a saját butaságaink miatt kapunk ki. Nem látom az előrelépést, hétről hétre ugyanaz okozza a vesztünket. Van, aki begőzöl, van, aki megijed, és hibát hibára halmozunk. Fiatal csapatunk van, elvileg meccsről meccsre egyre rutinosabbá kellene válnunk. Remélem, egyszer végre megindulunk előre.

– A bennmaradás kérdése a rájátszásban dől majd el, de gondolom, nem lehet arra spekulálni, hogy majd az utolsó tizenkét mérkőzésre kapják össze magukat.


– Szeretnénk az alapszakasz után nem utolsóként szerénykedni. Látnunk kell azonban, hogy a riválisok az alsóházban mind erősödtek a nyáron, és nagyon jól kihasználják a hazai pálya előnyét, sőt már bravúrokat is fel tudnak mutatni. Mi csak közel voltunk ehhez, például a Csurgó ellen. Hétközben tisztességgel dolgozunk, de nem ér semmit, ha nem jön ki a meccsen.

Pler kézilabdacsapat edzőmeccs PLER-Budapest - Dabasi VSE (Fotó: Máté Krisztián)

Hutvágner István tudja, jön majd a fordulópont (Fotó: Máté Krisztián)

– Kell egy fordulópont?

– Tavaly is az első győzelemre a nyolcadik fordulóig, októberig kellett várni. Biztos feloldja majd a gátlásokat, felszabadítja a csapatot idén is. De ezért tenni is kell. Az akarattal nincs baj, a tudással inkább. A felnőtt mezőny észjáték, itt az okosabb nyer.

– Nem lettek érettebbek a már tavaly is sok lehetőséget kapó fiatalok?

– Érnek folyamatosan, és edzőmeccsen sokszor úgy is tűnt, hogy érettebbek is. De ez a különbség az élet-halál bajnoki és a tét nélküli meccs között. Komoly potenciál van például Nagy Szabiban, de egy eleve vesztett meccsen, a Szeged ellen remekel, viszont mikor nagy szükség lenne a góljaira, nem lövi be a helyzeteket. Nyilván megtanulja idővel. Bujdosó Bendegúz élete első szezonját játssza, Leimeter Csaba kidőlt pár hétre sérülés miatt, ő nagyon hiányzik, Tóth Patrik pedig meccseket tud eldöntetni és sajnos el is mehet rajta egy rangadó. A Bakos–Lókodi–Benmiloud hármassal lettünk tapasztaltabbak tavalyhoz képest, a pályája vége felé közelítő Laurencz Szabival kiegészülve ők számítanak felnőtt játékosnak.

Pler-meccsek eddig:

Tatabánya–Pler: 32–22

Pler–Csurgó: 23–25

Szeged–Pler: 36–26

Pler–Gyöngyös: 19–24

Mezőkövesd–Pler: 26–24

Pler–Eger:21–22

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

  T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

  Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

 • Elbúcsúztak a katonák

  Elbúcsúztak a katonák

  -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.