EUR: 338,63 Ft
CHF: 317,63 Ft
2020. február 27., csütörtök
Edina

Egyéb IV.kerület XIV.kerület XV.kerület XVI.kerület

Figyelem! Új rendelet liftes házakra

liftVáltoznak a liftek műszaki felülvizsgálatáról szóló szabályok. A Magyar Közlöny legújabb számában megjelent rendelet szerint a 20 évnél nem régebbi liftek esetében kétévente írják elő a fővizsgálatot.  A köztes években ellenőrző vizsgálatot kell végezni. A kérdés a kerületünkben is számos családot érint.

Az október 23-án hatályba lépő − műszaki vizsgálatokról szóló − rendelet a tavaly májusi kormányrendeletet módosítja. Az abban előírtak szerint a 10 évesnél nem régebbi − vagy a 10 évnél nem régebben felújított − lifteknél évente fővizsgálatot kell tartani. Az ennél idősebb lifteknél félévenként felváltva egy fővizsgálatot és egy ellenőrző vizsgálatot kell megrendelni az erre jogosított szervezetnél. A módosítás szerint viszont a 20 évesnél nem régebbi − vagy 20 évnél nem régebben felújított − berendezés esetében évente felváltva egy fővizsgálatot és egy ellenőrző vizsgálatot kell elvégezni. Az ennél idősebb lifteknél pedig félévenként felváltva, egy fővizsgálatot és egy ellenőrző vizsgálatot kell az arra jogosult szervezettel elvégeztetni. A vizsgálatokat csak a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal által nyilvántartásba vett szolgáltató végezheti el.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Mintha győztek volna: döntetlen

  Mintha győztek volna: döntetlen

  A Tatabánya szombaton Győrben 24-24-es döntetlent játszott a francia Pays d’Aix Université Club csapatával a férfi kézilabda…

 • Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idén már harmadszor tartott úgynevezett lélekmozgató órákat az ország számos pontján. A diákok a testnevelés és osztályfőnöki órák keretében ismerkedhettek meg a fogyatékkal élők mindennapjaival és sportolási lehetőségeivel.

 • Tavaszváró töltött kacsa

  Tavaszváró töltött kacsa

  Az utolsó hivatalosan téli hónap végén – időjárástól függetlenül – már a márciusi tavaszra készülünk.