EUR: 339,64 Ft
CHF: 319,30 Ft
2020. február 26., szerda
Géza

Egyéb XII.kerület

Hamarosan elkészül a sétaút a Normafánál

A Normafa és környékének rehabilitációja keretében már végzik az erre az évre tervezett kivitelezési munkákat, amelyek várhatóan még ebben a hónapban be is fejeződnek. Megújul a sétaút, átépítik az Anna-réti játszóteret, erdei tornaeszközöket telepítenek, továbbá a Jánoshegyi út hibáinak kijavítását, kátyúzását is elvégzik.

normafa fogyatékkal élők12

A Normafát a fogyatékkal élők számára is használhatóvá szeretnék tenni

Elsőként a hegygerincen haladó, legtöbbek által használt, mára már teljesen elkopott, esős időben saras valamikori murvás sétány helyreállításán dolgoztak a Normafa úttól az Anna-rétig három méter, az Anna-rét és a libegő között pedig két méter szélességben.


A 2,7 kilométer hosszú, megújuló sétaút mentén találkozási pontokat hoznak létre – padokkal, hulladékgyűjtőkkel és információs táblákkal –, ahol pihenni, nézelődni, beszélgetni lehet, továbbá tájékozódni a környéken lévő kikapcsolódási lehetőségekről. A Hegyvidék önkormányzata a fogyatékkal élők számára is szeretné használhatóvá tenni a Normafát, az Anna-rétre már egy megújult, kerekes székkel is könnyen járható út vezet, és keresik a terápiás lovaglás lehetséges helyszínét is, amiről egyeztetnek a szakmai szervezetekkel és az érdekképviselettel.

Anna rét, Normafa, Játszótér, felújítás, régi játékok

Az Anna réten erdei környezetbe jobban illő játékok kerülnek a régiek helyére

Átépítik az Anna-réti játszóteret is, ahova az erdei környezetbe illő játékokat hoznak, valamint ivókutakat, illemhelyet és esőbeállót helyeznek el. A játszótérépítés terveiről a kerületi családok véleményét is kérte az önkormányzat. Az idei fejlesztési programban erdei tornaeszközök telepítése is szerepel, ezeknek a helyét a környék több pontján, túraútvonalak mentén jelölik ki. Szintén ebben az évben javítják ki a Jánoshegyi út hibáit, a kátyúzást az út kezelője, a BKK Közút végzi el.


Kapcsolódó Cikkek