2018. december 12., szerda
Gabriella

Belföld

Hétfőn csak 22 határsértőt fogtak el

Hétfő estig összesen 22 határsértőt fogtak el a magyar hatóságok – tájékoztatta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornát. Bakondi György hozzátette: a horvát határszakaszon egyetlen migránst sem fogtak.

A miniszterelnöki főtanácsadó megjegyezte: a három feltétel – a műszaki zár, a jogi szabályozás valamint a hivatásos rendőri és honvédelmi állomány jelenléte – együtt szükséges a biztonság garantálásához.


Bakondi György és Kovács Zoltán kormányszóvivő a magyar-szlovén határnál fekvő Rédicsről jelentkeztek be hétfő este az M1-en.

A magyar kormány folyamatosan figyelemmel kíséri, hogy mi történik Szerbiában, Szlovéniában és Horvátországban – mondta Kovács Zoltán, megjegyezve: Horvátországban a nyilatkozatokat illetően az látható, hogy “elég nagy a káosz”.

Kiemelte: a magyar hatóságok mindenre felkészültek. Folyamatosan járőröznek, úgy alakították ki a védelmi rendszert, hogy minél gyorsabban reagálni tudjanak.

A kormányszóvivő arra a hírre reagálva, miszerint a szlovének is kerítésépítésbe kezdtek azt mondta: ezek az intézkedések a magyar lépéseket igazolják. A zöldhatáron ellenőrizetlen módon Európába áramló illegális migránsokat csak valamilyen fizikai határzárral lehet megállítani. Ezt élő erővel megakadályozni “gyakorlatilag lehetetlen” – fogalmazott a kormányszóvivő.

Kovács Zoltán szerint a görög határon kellene megfogni a migránsáradatot. Ugyanis, mint kiemelte: azt hallani, hogy Macedóniába, Szerbiába továbbra is naponta 8-10 ezer ember érkezik.

Kapcsolódó Cikkek