EUR: 338,16 Ft
CHF: 318,63 Ft
2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Belföld

Hiába a táblás ház, nyárig nem lesz Mamma Mia!

Gyakorlatilag lehetetlen jegyet kapni a Madách Színház Mamma Mia! című előadására, a produkciót október vége és 2016 nyara között mégsem játssza a körúti társulat. Megkérdeztük a színházat, hogy mi az oka a hosszú szünetnek. Kósa Melinda sajtófőnök tájékoztatása szerint azért kerül le a hónap végén a műsorrendről az Abba-darab, mert a teátrum már második éve egy saját, újszerű rendszer szerint szervezi programkínálatát. A Zenés Madách Naptár lényege, hogy az előadások nem esténként váltják egymást, hanem tömbökben kerülnek színpadra.

A produkciók díszletét külső raktárban tároljuk, ahonnan kamionnal szállítjuk a színházba, egy-egy díszlet építése vagy bontása két-két napot vesz igénybe, így sokkal hatékonyabb, ha ezt évadonként kevesebbszer tesszük meg – mondta a Lokálnak Kósa Melinda sajtófőnök, aki szerint ha kevesebb alkalommal vesznek elő egy darabot egy évadban, kevesebb felújító próbát tartanak, a több előadásból álló sorozat pedig magasabb színvonalú előadásokat eredményez.


Mint megtudtuk, a műsorrend kialakításakor számos tényezőt vesznek figyelembe. Számít, hogy egy-egy produkciót az előző évadban mikor játszottak utoljára, de figyelembe veszik az előadások témáját is. Karácsony környékén például a közönség szívesebben vált jegyet a Jézus Krisztus Szupersztárra, míg a Mamma Mia! inkább a nyárhoz kötődik.

Utóbbit október végén láthatja idén utoljára a közönség, júniustól aztán újabb előadássorozat kezdődik, ám jegyek már jövő nyárra is csak korlátozott számban érhetők el.

Kapcsolódó Cikkek