EUR: 339,42 Ft
CHF: 318,94 Ft
2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Egyéb

Hilde Østby: A vágyakozás enciklopédiája

vagyakozasenciklopediajaA könyv főhőse, Liv Vestby elhatározza, hogy A-tól Z-ig terjedő szócikkekben feldolgozza a történelem és a világirodalom leghíresebb szerelmeseinek vágyakozó történeteit, hogy bebizonyítsa, igenis létezik az a mindent elsöprő és mindennél hatalmasabb érzés, amiért érdemes élni és amibe érdemes belehalni is.

Az enciklopédia mesél Dante és Beatrice viszonyáról, a morzeábécéről, felfedi Rómeó és Júlia valódi históriáját, és megtudjuk, hogy Boleyn Anna hogyan szerezte meg, majd vesztette el VIII. Henriket. Találkozunk a milói Vénusszal, Napóleonnal, Jeanne D’Arckal, Júdással, egy szerelmes könyvtárossal és egy boldogtalan kerékpárszerelővel. Emellett Werther, Lolita, Grace Kelly és az 1970-es angol labdarúgócsapat is fontos szerepet kapnak a történetben. Mindeközben a háttérben kirajzolódik az enciklopédia mögött megbúvó szerkesztő, Liv Vestby története is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mintha győztek volna: döntetlen

  Mintha győztek volna: döntetlen

  A Tatabánya szombaton Győrben 24-24-es döntetlent játszott a francia Pays d’Aix Université Club csapatával a férfi kézilabda…

 • Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idén már harmadszor tartott úgynevezett lélekmozgató órákat az ország számos pontján. A diákok a testnevelés és osztályfőnöki órák keretében ismerkedhettek meg a fogyatékkal élők mindennapjaival és sportolási lehetőségeivel.

 • Tavaszváró töltött kacsa

  Tavaszváró töltött kacsa

  Az utolsó hivatalosan téli hónap végén – időjárástól függetlenül – már a márciusi tavaszra készülünk.