EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Sport

Így is bent maradunk az A csoportban!

Szirányi Bence válogatott jégkorongozó szerint nem okoz gondot az A csoportos világbajnokságra kijutó válogatottnak, hogy a nemzetközi szövetség alig fél évvel a vb előtt megváltoztatta a lebonyolítást. Ennek értelmében Németország és Franciaország akkor sem búcsúzik a legjobbak közül, ha az utolsó helyen végez.

Az indoklás szerint 2017-ben Franciaország és Németország rendezik a világbajnokságot, így nekik szerepelniük kell majd a viadalon. Így viszont a magyar válogatott került nehéz helyzetbe, hiszen sokak szerint épp Franciaországot előzhetnénk meg.


Krakkó, 2015. április 26. A magyar jégkorong-válogatott tagjai ünnepenek, miután 2-1-re legyőzték a házigazda lengyel csapatot a krakkói jégkorong divízió I/A világbajnokság zárómérkőzésén 2015. április 25-én. A magyar válogatott feljutott a világ 16 legjobbja közé. (MTI/PAP/Stanislaw Rozpedzik)

A magyar válogatott a lengyelországi divízió I/A-as világbajnokság megnyerésével jutott fel a legjobbak közé (MTI/PAP/Stanislaw Rozpedzik)

 

A vb-n két nyolcas csoportban zajlanak majd a küzdelmek, a mieink éppen a franciákkal és a németekkel szerepelnek majd egy csoportban. Alapesetben a két csoport utolsó helyezettje esik ki. Amennyiben a német vagy a francia válogatott végez a nyolcadik helyen, az utolsó előtti – adott esetben a magyar csapat – eredményét összevetik a másik csoport utolsó helyezettjének eredményével, és a rosszabb mutatóval rendelkező csapat esik ki, a 2016-os divízió 1/A vb-ről pedig csak a győztes jut fel a helyére. Egy feljutó lesz abban az esetben is, ha a német és a francia csapat végez az utolsó és az utolsó előtti helyen, mert akkor a szentpétervári csoportból nem lesz kieső, és csak a moszkvaiból búcsúzik egy csapat.

 

– Mi játsszuk ezt a játékot, de a szabályokat mások hozzák. Ez van – mondta a Lokálnak a válogatott egyik alapembere, Szirányi Bence. – Elég sokat beszélgettünk erről az öltözőben, de senki sem mérgelődik emiatt. Nem gondoljuk, hogy ettől nehezebb dolgunk lesz, nem foglalkozunk a körülményekkel, csak a feladatunkra koncentrálunk. A célunk a módosult lebonyolítás ellenére sem változott: a csoport hetedik, de inkább a hatodik helyén akarunk végezni, ebben az esetben pedig számunkra teljesen mindegy, hogy milyen eredmény születik a többi meccsen, bent maradunk az A csoportban!

Kapcsolódó Cikkek