2018. július 16., hétfő
Valter

Egyéb

Jean Sasson – Sírj tovább, hercegnő!

sirj tovabb hercegnoJean Sasson könyvében Szultána hercegnő történeteinek köszönhetően megismerhetjük, hogy élnek a nők a fátyol mögött Szaúd-Arábiában.
Az asszony a királyi család tagja és évekkel ezelőtt kötött barátságot Jean Sasson írónővel. Az első közös könyvüket (A fátyol mögött) is titokban írták és óriási siker volt az egész világon. Ennek folytatása a mostani kötet, és ahogy a címéből is látni, nem sok jót ígér.
Bár az elmúlt években sok kisebb pozitív változás segítette a nőket, alapvetően még mindig másodrangú embernek számítanak. Nem rendelkezhetnek szabadon az életükről, az apjuk, férfi testvérük vagy a férjük teljes hatalmat gyakorolnak  fölöttük.
A könyv érthetően nem egy romantikus lányregény, keleti szerelemmel, hanem néhol sokkoló társadalomrajz, amit nehezen lehet megemészteni. Egy ötéves kislány belehalt kegyetlen apja szexuális bántalmazásába, míg egy másik nőt brutálisan megvert a férje és három szóval el is vált tőle, mert lányokat hozott a világra és ezzel szégyen hozott rá.  
Szaúd-Arábiában a mesés luxus (Franciaországból magánrepülővel hozzák a bagettet) mellett elképesztő szegénység is tombol. Szultána hercegnő pedig semmit sem titkol el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.