2018. július 16., hétfő
Valter

Egyéb

Karaj hagymaraguval és puliszkával

IMG_3748Hozzávalók a húshoz:

6 szelet karaj, só, bors


A karajt enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát, majd olajban hirtelen kisütjük.

 

 

 

 

Hagymaragu hozzávalói:

15 g nádcukor
4 fej vöröshagyma
4 szál újhagyma
4 db sonkahagyma
fél póréhagyma
2 dl fehérbor
olívaolaj

bors

Feldaraboljuk a hagymaféléket. Olívaolajat hevítünk, és cukrot karamellizálunk benne. Beleborítjuk a hagymaféléket. Amikor kezdenek pirulni, fehérbort löttyintünk rá, és tovább pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor pici fehérborral felöntve melegítjük vissza, apróra vágott petrezselyemlevéllel megszórjuk.

Hozzávalók a puliszkához:
20 dkg kukoricaliszt
4-5 dl víz
2 dkg vaj

A sós vizet felforraljuk, majd óvatosan, folyamatos keverés mellett (hogy ne csomósodjon) hozzáadjuk a kukoricalisztet és sűrű kásává főzzük. Amikor besűrűsödött, hozzákeverünk egy kevés vajat. A masszát beleöntjük egy fóliázott hőálló tálba, megvárjuk, míg megdermed, és szeletekre vágva mindkét oldalát megpirítjuk.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.