EUR: 338,13 Ft
CHF: 318,61 Ft
2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Egyéb

Karaj hagymaraguval és puliszkával

IMG_3748Hozzávalók a húshoz:

6 szelet karaj, só, bors


A karajt enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát, majd olajban hirtelen kisütjük.

 

 

 

 

Hagymaragu hozzávalói:

15 g nádcukor
4 fej vöröshagyma
4 szál újhagyma
4 db sonkahagyma
fél póréhagyma
2 dl fehérbor
olívaolaj

bors

Feldaraboljuk a hagymaféléket. Olívaolajat hevítünk, és cukrot karamellizálunk benne. Beleborítjuk a hagymaféléket. Amikor kezdenek pirulni, fehérbort löttyintünk rá, és tovább pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor pici fehérborral felöntve melegítjük vissza, apróra vágott petrezselyemlevéllel megszórjuk.

Hozzávalók a puliszkához:
20 dkg kukoricaliszt
4-5 dl víz
2 dkg vaj

A sós vizet felforraljuk, majd óvatosan, folyamatos keverés mellett (hogy ne csomósodjon) hozzáadjuk a kukoricalisztet és sűrű kásává főzzük. Amikor besűrűsödött, hozzákeverünk egy kevés vajat. A masszát beleöntjük egy fóliázott hőálló tálba, megvárjuk, míg megdermed, és szeletekre vágva mindkét oldalát megpirítjuk.

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.