2020. április 10., péntek
Zsolt

Extra

Keresztény Tamás apja nyomdokaiba lépett

Az ifjú színész-zenész világéletében a zene bűvkörében élt, ugyanis édesapja, a tavaly elhunyt Keresztény Béla, a Szélkiáltó együttes énekes-gitárosa születésétől fogva fejlesztette fia zenei tehetségét.

– Amint valaki belépett hozzánk, azonnal hallhatta, hogy nálunk folyamatosan szól a zene. Tőle kaptam az első gitáromat, ami végül elindított a zenei pályán. Később, a középiskolában több bandában is játszottam, majd az egyetemi éveim alatt alapítottuk meg a Bánfalvi Eszter kvartettet, akikkel már öt éve játszom együtt – mesélte Tamás.


2X0A7007

Első szerepét a gimnáziumban alakította: Hamletként állt a diákszínpadon. Azóta töretlenül halad előre a karrierje, és olyan extrém szerepeket alakít, mint a Hair lázadó hippije vagy a Száll a kakukk fészkére elmegyógyintézeti ápoltja. Bár nem volt „rossz gyerek”, azért neki is voltak izgalmas kalandjai.

– Egyszer az iskolában kinyitottuk egy poroltót, és nem sikerült elzárnunk, szóval a fél épület fehér lett. De gyártottunk sósavbombát is, amit az udvaron akartunk felrobbantani, de végül nem sikerült – mesélte.

Miben láthatjuk?

Száll a kakukk fészkére – Belvárosi Színház

Hair – Belvárosi Színház

I. Erzsébet – Szkéné Színház

Kapcsolódó Cikkek