EUR: 335,41 Ft
CHF: 316,07 Ft
2020. február 18., kedd
Bernadett

Egyéb XIX.kerület

Kispest jó hely

Egyetemisták feladata volt úgy bemutatni a kerületet, hogy az más kerületekben lakó fiataloknak vonzó legyen. A Magyar Urbanisztikai Tudásközpont pályázatán 3-4 fős kommunikáció-, geográfus-, építőmérnök- és tájépítész-hallgatókból álló csapatoknak kellett tervet készíteniük Kispest külső kommunikációjához.

Díjátadó Kispesten

Az Egy Kis Pest csapata (fotó: kispest.hu)

A jelentkező csapatoknak egy hetük volt a megvalósításra. Hétfőn megismerkedtek Kispesttel, kedden és szerdán a Budapesti Műszaki Egyetemen városfejlesztésről, városmarketingről és kommunikációról hallgattak előadásokat, csütörtökön önálló csapatmunkát végeztek. Péntekre elkészültek a városkommunikációs tervekkel. A három legjobbat a Nemzeti Kulturális Alap pályázati támogatásából díjazta a szervező Magyar Urbanisztikai Tudásközpont. A mesterkurzust az Egy Kis Pest nyerte, a 300 ezer forintos fődíj mellett Kispest különdíját is megkapta a csapat: négy napot tölthetnek az önkormányzat káptalanfüredi üdülőtáborában.


– Egyetemről, munkahelyről ismertük már egymást, a projekt kedvéért álltunk össze – mondta a Lokálnak a győztes csapat tagja, Kovács Tamás tájépítész. Egyikük sem élt Kispesten, csak átutazóként ismerték a környéket.

– Külső szemlélőként teljesen más szögből látjuk a kerületet. Élt bennünk sztereotípia, de ez nem feltétlenül negatív. Én sokat járok keresztül a környéken, ezért természetesen van egy képem a környékről.


kispestlogo

Ez lenne a kerület új logója

Kovács Tamás elmondása szerint az adottságok elég jók voltak ahhoz, hogy erős prezentációt állítsanak össze.

– A közösségi kertek nagyon tetszettek, azt mindenképpen bele akartuk építeni a koncepcióba, ahogy a felújított játszótereket, parkokat is. A Wekerle-telep fontos szereplője a városnak, ezzel is számolnunk kellett. Igazából kézenfekvő volt, hogy mire lehet alapozni, a neheze ott kezdődött, hogy ezt hogyan jelenítsük meg.

A projekt ezzel lezárult, a győztesek reményei szerint lesz, aki hasznosítja az ötleteiket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.