2020. február 18., kedd
Bernadett

Sport

Kiss Norbert: Már a szezon elején éreztem, meglesz az Eb-cím!

Régóta sejtettük, de Jaramában jött el az igazság pillanata. Kiss Norbert, az Oxxo Racing-Axxyss Motorsport versenyzője a kamionos Európa-bajnokság spanyolországi futamán megvédte bajnoki címét. A Lokál egy órával a címvédés után telefonon érte el bajnokot.

– Elsőre tényleg csak közhelyekkel lehet leírni, mit érzek most. Óriási öröm, hogy sikerült a címvédés – mondta lapunknak Kiss Norbert. – Már a szezon első futamán azt éreztem, hogy nagyon jók vagyunk, és ez az érzésem hétről hétre erősebbé vált. Inkább azt mondanám, végig azt éreztem, hogy ezt csak én veszíthetem el. Vagy inkább azt, hogy ezt nem veszíthetem el!


Norbi elmondta, hogy nagyon sokat dolgoztak a sikerért, de hozzátette, hogy sok külső tényező is nekik kedvezett. – A legfontosabb, hogy idén mindenki ugyanazzal a motorral versenyzett, de a sorozatba bekerülő új versenypályákhoz is mi alkalmazkodtunk a legjobban.

Kiss Norbert

Kiss Norbert ismét Európa-bajnok lett (MTI Fotó: Marjai János)

Nehezítő tényező volt, hogy az idény során egyetlen percig sem érezte, hogy ellenfelei úgy néznének rá, mint akinek véletlenül jött össze tavaly az Eb-cím. – Egy ilyen sorozatban egyébként sem lehet valaki mindig a legjobb, de az tény, hogy a versenyek előtt mindenki fogadkozott, hogy majd legyőz. Aztán végül nem sikerült nekik.


Adódik a kérdés, hogy két Európa-bajnoki cím után mit hozhat a jövő, de a versenyző erre nem tud válaszolni. – Hogy milyen személyes ambícióim vannak, az a magyar autósportban nem számít semmit. A jövőt gazdasági tényezők döntik majd el. Nem titkolom, hogy több lehetőség is van előttem. Az biztos, hogy jövőre is szeretnék versenyezni, de még nem dőlt el, hogy ez kamionnal történik, vagy valamelyen másik sorozatban állok rajthoz.

Az Európa-bajnokság a hét végén, a franciaországi Le Mans-ban zárul, ahol Kiss már Európa-bajnokként áll rajthoz. De ez azt is jelenti, hogy kienged egy kicsit? – Erről szó sincs. Az ünneplést is elhalasztottuk a francia futam utánra, mert az utolsó versenyen is a lehető legjobb eredményt szeretném elérni.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek