EUR: 335,31 Ft
CHF: 316,07 Ft
2020. február 18., kedd
Bernadett

Egyéb XIV.kerület

Lesz fűtés és tető a Szent Istvánban

A zuglói Szent István Gimnázium patinás épülete

A zuglói Szent István Gimnázium patinás épülete

Kabátban ültek a diákok a patinás Szent István Gimnázium óráin, ugyanis a fűtés elromlott, emiatt rövidített órákat kellett tartani. A több mint 110 éves épület beázik, a víz a villanyvezetékek mellett folyik. Az eset hatalmas sajtóvisszhangja után az önkormányzat megnyugtató megoldást ígér.

A Szent István gimit az ország harmadik legjobb középiskolájának tartják. Mégis méltatlan körülmények között dolgoznak a pedagógusok és tanulnak a diákok. A kazánok és a szivattyúk régiek, a nyolcból öt nem működik. Elázott a folyosó, és egy darab hiányzik a mennyezetből. A diákok az internetre töltöttek fel fotókat az áldatlan állapotokról.


beazas

A szétázott plafon

Az önkormányzat most gyors megoldást ígér. Az épület tetőszerkezete és fűtése folyamatos gondot jelent.

– Legutóbb 2010-ben volt tetőfelújítás, de az sem készült el elfogadható módon, az önkormányzatnak be kellett perelnie a kivitelezőt. A fűtés már a héten elindulhat, és az elromlott szivattyúk teljes cseréje is megtörténik az őszi szünet végére. Még november folyamán megkezdődik a tető helyreállítása, aminek során a beázás megszüntethető, és a helyreállíthatók a beázás nyomai is – írta az önkormányzat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.