EUR: 339,44 Ft
CHF: 319,30 Ft
2020. február 27., csütörtök
Edina

Egyéb IV.kerület

Lóvá tette a kacsa az állatvédőket

liba1

Itt még úgy tűnt, meglesz

Jól kitolt az újpesti állatvédelmi járőrszolgálat munkatársaival egy elkóborolt néma kacsa, pedig ők Nils Holgersont is megszégyenítő kitartással próbálták megfogni. A jó humorú állatvédők a történetet közösségi oldalukon osztották meg, ahol a témában azóta is zajlik a viccelődés.

liba2

Az utcán kóborolt

– Ezt is megéltük, hogy teljesen hülyét csinált a járőrszolgálatból – írták számos mosolygó jel kíséretében Facebook-oldalukra az állatvédők. –Letereltük a Fóti útról, hogy ne gázolják el, majd meghálálta és a kertvárosban szinte az összes tetőt megnézte. Mi pedig az összesre utána másztunk. Végül három óra kergetőzés után ő nyert és tovaszállt. Ha valaki látja, ne…! Na jó, hívjanak, majd kiszúr velünk megint – mesélték a kalandos lúdkergetőzést.


liba3

Az állatvédők kocsijáról dobbantott

Az internet népe hálásan riposztozott.

– Hívjátok Lúdas Matyit! Majd ő elbánik a kis komisszal – írta S. Kata.

Saját történettel rukkol telő D. Krisztina.

– Belőlem is csinált már bolondot egy vadkacsa! Olyan helyen sétáltunk a kutyákkal, ahol közel s távol nincs víz. Tás ott sétafikált és kétségbeesve sipákolt. Kutyák gyorsan kocsiba be, irány a kacsa! Átverekedtem magam a fél búzatáblán, odaértem, ő rám nézett és elegánsan felröppent! És esküszöm kiröhögött!

–  Új szólás született: egy lúd sok állatvédőt győz – írta B. Kata. –  Nagyon édes sztori, imádlak benneteket!

liba4

Utoljára a háztetőn látták a kacsát

Az állatvédők végig kedves humorral válaszoltak.

– Fogtunk már be vaddisznókat, támadó kutyákat, rókákat… de ő? – tették fel a költői kérdés, amelyre M. Ilma válaszolt: Ő vezet 1−0-ra. Visszavágó?

Kapcsolódó Cikkek

 • Mintha győztek volna: döntetlen

  Mintha győztek volna: döntetlen

  A Tatabánya szombaton Győrben 24-24-es döntetlent játszott a francia Pays d’Aix Université Club csapatával a férfi kézilabda…

 • Tavaszváró töltött kacsa

  Tavaszváró töltött kacsa

  Az utolsó hivatalosan téli hónap végén – időjárástól függetlenül – már a márciusi tavaszra készülünk.

 • Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idén már harmadszor tartott úgynevezett lélekmozgató órákat az ország számos pontján. A diákok a testnevelés és osztályfőnöki órák keretében ismerkedhettek meg a fogyatékkal élők mindennapjaival és sportolási lehetőségeivel.