EUR: 336,92 Ft
CHF: 317,33 Ft
2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Extra

Már most rekordokat döntött az új Csillagok háborúja

Rekordbevételek születtek a Star Wars: Az ébredő Erő című sci-fi jegyelővételének nyitó napján Amerikától Nagy-Britanniáig számos piacon.

Általában csak a nagy kasszasikernek ígérkező filmek esetében kezdik meg a jegyeladást ilyen korán, egy-két hónappal a bemutató előtt. A december 18-án a magyar mozikba kerülő hetedik Star Wars-epizód az utóbbi évek legnagyobb izgalommal és érdeklődéssel várt produkciója. Ezt igazolja, hogy az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában is nehezen bírták egyes moziláncok online jegyvásárlási portáljai a hétfőn rájuk zúdult igényeket.


Az amerikai IMAX filmszínházlánc kedden arról számolt be, hogy 6,5 millió dollár (1,8 milliárd forint) értékben fogytak a jegyek hétfőn, az elővétel első napján. A mozilánc összehasonlításként közölte, hogy az ugyancsak nagy várakozás övezte A sötét lovag, a Bosszúállók és Az éhezők viadala: Futótűz című produkciókra annak idején elővételben mintegy egymillió dollárért keltek el a jegyek.

A Fandango amerikai jegyárusító portál és a MovieTickets.com – a pontos adatok megosztása nélkül – szintén rekordeladásokról jelentett, az Alamo Drafthouse amerikai mozilánc hétfőn a közösségi médiában kért elnézést a vásárlóktól, amiért átmenetileg akadozott az online jegyeladás. Mint írták: “példátlan igény jelentkezett egyszerre a jegyekért”.


A Facebookon és a Twitteren több millióan osztották meg és kommentálták A Star Wars: Az ébredő Erő hétfőn este egy amerikai sportesemény szünetében debütált legújabb hivatalos filmajánlóját. A YouTube-on egy nap alatt több mint 25 millióan látták a film eddigi leghosszabb, két és fél perces beharangozóját.

A Twitteren percenként több mint 17 ezer bejegyzés született a video sugárzásakor, és a következő 12 órában 1,1 milliónál is több Twitter-üzenetet küldtek vele kapcsolatban. A Facebook közleménye szerint a trailer bemutatását követő egy órában 1,3 millió felhasználó 2,1 millió azzal kapcsolatos interakcióban vett részt.

Nagy-Britanniában is rekordok születettek a jegyelővételben. A Vue Entertainment, a harmadik legnagyobb brit mozilánc az első 24 órában 45 ezer jegyet adott el az új Csillagok háborúja-filmre. A cég, amelynek Lengyelországban és Németországban is vannak mozijai, ezeken a piacain szintén kiemelkedő jegyvásárlásról számolt be – írta a The Hollywood Reporter.

A J.J. Abrams rendezésében forgatott Star Wars: Az ébredő Erő az űreposz egy újabb trilógiájának első epizódja. A filmben a régi szereposztásból Harrison Ford, Mark Hamill és Carrie Fisher is visszatér az új sztárok, Adam Driver, John Boyega és Daisy Ridley oldalán. A korábbi hat epizódot gyártó Lucasfilm felvásárlása után a Disney filmstúdió az űrsaga folytatása mellett a sorozattól különálló, de a Star Wars-univerzumban játszódó új filmek készítését is bejelentette.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ambrus Attila idősnek érzi magát még egy gyerekhez

  Ambrus Attila idősnek érzi magát még egy gyerekhez

  A Viszkisként elhíresült Ambrus Attila szemefénye a lassan egyéves Anna. Az egykori bankrabló úgy érzi sokkal érettebb lett az apaság által, és bár fiatalon több gyermeket szeretett volna, kora miatt számára az is hatalmas dolog, ha egyszem kislányát tisztességesen fel tudja nevelni.

 • Oscar-gála: a meglepetések estéje

  Oscar-gála: a meglepetések estéje

  Az idei Oscar-gála a nagy meglepetések estéje volt. Leonardo DiCaprio végre hivatalosan is bemutatta barátnőjét, egy koreai film, az Élősködők vihette haza a legjobb film díját, aminek sikeréhez ráadásul két magyar zeneszerző is hozzájárult.

 • Pély Barna: Nem akarok megbántani senkit

  Pély Barna: Nem akarok megbántani senkit

  Pély Barna gyerekkora óta imádja a színpadot. Szülei ezt könnyen megemésztették, ugyanakkor nem tagadják, hogy az ezzel járó létformának bizony vannak nehézségei. “A pozitívum, hogy legalább mindig van miről beszélni” – fogalmazott a Lokálnak a zenész, aki most A Dal zsűritagjaként igyekszik a feltörekvő tehetségeket biztatni: folytassák az útjukat, mert megéri.