2020. február 22., szombat
Gerzson

Egyéb III.kerület

Margitnak szüksége van az aláírásokra

Aláírásgyűjtést kezdeményezett az Óbuda Baráti Kör elnöke, hogy ezzel hívják fel a kormányzat figyelmét az óbudai Szent Margit Kórház fejlesztésének szükségességére. Pintér Endre az akció hét eleji bejelentésekor arra is emlékeztetett, hogy a III. kerületi intézmény 2008-as, a Szent János Kórházba való beolvasztása súlyos károkat okozott a betegellátásban. Az eseményen jelen volt Tarlós István főpolgármester és Bús Balázs kerületi vezető is.

Szent Margit, kórház, aláírásgyűjtés, fejlesztés, Tarlós István, Bús Balázs, Pintér Endre, Badacsonyi Szabolcs

Az urak (elől Bús Balázs, a háttérben Pintér Endre (j) és Tarlós István) aláírásuk már meg is száradt (Fotó: Mohai Balázs)

A kampány azért indult, hogy ilyen módon is elősegítsék az elengedhetetlen beruházások forrásainak előteremtését.


– A János kórházzal közös időszak nyomai még most is látszanak, elmaradtak a műszerfejlesztések, az osztályok komfortosítása és az épületek korszerűsítése is – sorolta Pintér professzor.

Aláírásgyűjtés az óbudai Szent Margit Kórház fejlesztése érdekében (Fotó: Keresztesi Balázs)

Mindenkinek jut elég rubrika (Fotó: Keresztesi Balázs)

Az eseményen felszólalt Tarlós István főpolgármester is. A városvezető azt hangsúlyozta, hogy a mostani aláírásgyűjtés preventív jellegű, hiszen nem született olyan döntés, hogy a Szent Margit elveszítené önállóságát. – Csakhogy 2008-ban egyszer már megégettük magunkat, most sokkal óvatosabban állunk a kérdéshez – emelte ki. Az elmúlt két év szerinte sikertörténet volt az intézmény életében, amit az is jól mutat, hogy 500 millió forintos fejlesztés valósult meg. – Persze ezzel együtt is örülünk, ha Közép- vagy Észak-Budán épül meg az új fővárosi kórház, de ez nem történhet a Szent Margit Kórház rovására – húzta alá.


Bús Balázs kerületi polgármester már arról beszélt, hogy a helyi önkormányzat egyhangúan támogatta a kórház kapcsán indult aláírásgyűjtést.

– Ebben a kérdésben pártoktól függetlenül a teljes közgyűlés beáll az intézet mögé – mondta. Ő is úgy látja, hogy bár valóban szükséges az óbudai egészségügy fejlesztése, az nem történhet meg a Szent Margit nélkül.

Az aláírásokat összesen 13 ponton gyűjtik a kerületben, de a támogatói ívek az október 16-ai Óbuda Újságban is megtalálhatók lesznek. A formula a www.margitkorhazert.hu oldalról is letölthető.

Kapcsolódó Cikkek