EUR: 338,49 Ft
CHF: 317,81 Ft
2020. február 29., szombat
Elemér

Külföld

Menekülés közben megsebesült a leghíresebb drogbáró

Menekülés közben a lábszárán és az arcán megsebesült Mexikó egyik legjelentősebb drogbárója, az El Chapo (a Köpcös) néven ismert Joaquín Guzmán – közölte pénteken a mexikói kormány.

A Sinaloa-kartell vezetőjének kézre kerítésére nagyszabású akció indult, miután két és fél hónapja megszökött a legszigorúbban őrzött mexikói börtönből.


A hatóságok fontosnak tartották megjegyezni, hogy Guzmán nem a rendőrökkel vívott közvetlen összecsapás következtében sebesült meg. Leszögezték, mindent megtesznek azért, hogy ismét őrizetbe vegyék

A drogbáró júliusban szökött meg a börtönből, mint kiderült, egy másfél kilométer hosszú alagúton át, amelynek a bejárata cellájának a tusolója alatt kezdődött. Eltűnésének pillanatait a cellában térfigyelő kamera rögzítette, a felvétel felkerült az internetre is.

A mexikói hatóságok a föld alatti járatról felvételeket tettek közzé. Egy 1,7 méter magas, 80 centiméter széles, elektromos világítással és szellőzőrendszerrel ellátott alagútról van szó. A képsorok egy sínekre szerelhető motoros kocsit is mutattak, amellyel a földet szállították el a járatból. A gengszternek a börtönön kívül és belül is voltak segítői.

Kapcsolódó Cikkek