EUR: 337,96 Ft
CHF: 318,34 Ft
2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Aktuális

Milliárdokkal támogatja a magyar filmeket a Szerencsejáték Zrt.

A Szerencsejáték Zrt. hosszú ideje elkötelezett nemcsak a sport, de a hazai kulturális élet támogatása mellett is. Többek között a Hatoslottó játékadójának 80 százaléka, azaz 4,3 milliárd forint a Magyar Nemzeti Filmalap forrásait bővíti.

Büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt években támogatásunknak köszönhetően komoly nemzetközi díjakban részesült és a hazai közönség által is szívesen fogadott drámák és vígjátékok megszületéséhez járultunk hozzá − jelentette ki a Szerencsejáték Zrt. A 2014-es befizetés alapján az Ötöslottó játékadójának 90 százaléka, azaz 11 milliárd forint a Nemzeti Kulturális Alap, a Hatoslottó játékadójának 80 százaléka, azaz 4,3 milliárd forint a Magyar Nemzeti Filmalap forrásait bővíti. A Szerencsejáték Zrt. a tulajdonos kezdeményezésére 2014-ben két alkalommal összesen 1,1 milliárd forint, társasági adóból leírható és 157 millió forint kiegészítő támogatásban részesítette a Magyar Nemzeti Filmalapot.


Támogatott filmek

Coming out

Megdönteni Hajnal Tímeát

Fehér isten

Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan

Liza, a rókatündér

Saul fia

Víkend

vikend plakat Coming-out-csanyi-sandor feher_isten_plakat Megdonteni_hajnal_timeat_poszter van valami furcsa es megmagyarazhatatlan_plakat liza a rokatunder_plakat Saul-fia-poszter

Köszönjük, hogy játékával ön is hozzájárul a magyar játékfilmek jövőbeli sikereihez! Szerencsejáték Zrt.

Európai gyakorlatot követ a lottótársaság

Európában bevett, bár országonként eltérő gyakorlat a szerencsejátékokból származó bevételek helyi filmipar támogatására való felhasználása. Az Egyesült Királyságban az 1993-ban létrehozott nemzeti lottó közvetlen támogatást nyújt a filmiparnak, ahol a bevételek fix százalékát folyósítják a British Film Institute számára. Hasonlóan az előbbi példákhoz, Görögországban, Finnországban és Svájcban is a lottójátékok árbevételén keresztül támogatják a hazai filmipart.

Kapcsolódó Cikkek