EUR: 335,71 Ft
CHF: 316,33 Ft
2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Egyéb XXII.kerület

Milyen volt a kerületünk anno?

czimbal retro22

Czimbal Gyula régi szüreti fotóit mutatja a Klauzál Házban

Budafok-Tétény retro napot tartottak a Klauzál Házban, ahol Czimbal Gyula fotóművész is kiállította az 1970-es évek óta a kerületről készített felvételeit. Az MTI fotóriportere a kerület szülötte és már több mint öt évtizede él családjával a Baross Gábor telepen. Az ötgyermekes édesapa itt járt iskolába, a Budai Nagy Antal Gimnáziumban töltött évek alatt fogalmazódott meg benne a fotózás szépsége iránti érdeklődés. A diákhobbiból életre szóló elhivatottság lett. Gyula ott volt a „halálgyárnak” nevezett, hírhedt Metallochemia ólomművek tornyának ledöntésekor, az óbudai gázgyári salak felszámolásakor és a papírgyár kigyulladásakor.

De ő volt az is, aki lencsevégre kapta a régi borfesztiválok hangulatát, az utolsó halászhajót a Dunán, a vidáman korcsolyázó családokat a Háros-szigeten és a helyi szüreti mulatságok hangulatát. Képeit nézve felkiáltunk egy-egy régi ismerős láttán vagy rácsodálkozunk: Jé, itt ilyen is volt? Köszönet Czimbal Gyulának, hogy ezt megőrizte az utókor számára!


Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.