2020. február 17., hétfő
Donát

Sport

Nikolics: Kis feszültség azért érezhető

Csapata tizenegyedik bajnoki meccsén tizenkettedik gólját jegyezte Nikolics Nemanja, a Legia Varsó magyar válogatott csatára csapata vasárnapi bajnokiján. Azt viszont csak a válogatott edzőtáborában tudta meg, hogy klubja vezetősége így is elbocsájtotta edzőjét.

Nikolics kiváló formában van: a magyar támadó negyedik helyen áll az Európai Aranycipő-rangsorban, melyet a kontinens legjobb bajnoki gólszerzőiből állítanak össze.


niko

Nikolics jelenleg Európa negyedik legeredményesebb csatára (fotó: Szerző felvétele)

– Örülök, hogy jönnek a gólok, de nagyon sajnálom, hogy ez nem volt elég az edző „megmentéséhez” – mondta Nikolics. – Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az utolsó öt meccsből egyet tudtunk megnyerni, a többi összecsapáson döntetlent játszottunk, és nem csak a szurkolók, de a vezetők is többet vártak a csapattól. Sőt, mi is.

Kérdés, a válogatottnál milyen nyomás van a játékosokon az Eb-selejtező előtt, hiszen a csapat akár már csütörtökön kijuthat az Európa-bajnokságra.
– Egy kis feszültség érezhető, de azt hiszem, ez természetes is. Örülnünk kell annak, hogy az utolsó két forduló előtt reális esélyünk van a kontinensviadalra való kijutásra. De mi még csak az első meccsre koncentrálunk, Feröer ellen meg kell szerezni a három pontot, aztán megyünk Görögországba, ahol bármi megtörténhet. A saját kezünkben van a sorsunk.

Kapcsolódó Cikkek