EUR: 336,69 Ft
CHF: 317,22 Ft
2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Életmód

Őszi nagytakarítás az arcunkon!

A nyári időszakot követően a leggyakoribb problémát a ráncok megjelenése, elmélyülése, valamint a pigmentfoltok kialakulása jelenti, emellett szinte mindenki tapasztalja magán a bőr általános minőségromlását és vízvesztését is. Íme pár jó tanács dr. Kriston Renáta bőrgyógyásztól.

Skincare habits. Face of young woman with leaf as symbol of red capillary skin on gray. Girl taking care of her dry complexion applying moisturizing cream. Beauty treatment.A változó időjárás mindannyiunk szervezetét megviseli, de ennek legszembetűnőbb jeleit a saját bőrünkön tapasztalhatjuk. A meleg évszak elmúlásával arcunk víztartalma csökken és fakóvá, durva tapintásúvá válik, nem beszélve az elvétve kialakuló hámló felületekről. Megfelelő ápolással és odafigyeléssel azonban elkerülhetjük, hogy ezek a tünetek súlyosság vagy akár állandóvá váljanak.


A regeneráció elengedhetetlen része a jelentős folyadékbevitel, de nem maradhat el a megfelelő bőrápolás sem. Az elhalt hámsejteket eltávolító radírozást is magában foglaló, alapos arctisztítás után természetes hatóanyagokat – gyümölcscukrokat, növényi őssejteket és vitaminokat – tartalmazó krémekkel, pakolásokkal állíthatjuk vissza a bőr ragyogását. Érdemes a nyári, könnyebb keverékeket erőteljesebb hidratálóra cserélni, éjszakára pedig zsírosabb, de a pórusokat nem eltömítő terméket választani – vélekedett a doktornő.

Ha a helyzet súlyosodik, akkor viszont érdemes felkeresni egy szakorvost, mivel az orvostudomány fejlődésének köszönhetően kitűnő terápiás eljárások léteznek szépségünk megőrzése érdekében.

drkristonrenata– Hosszú távú megoldást jelenthet a természetes eredményt biztosító mikrofókuszált ultrahangos kezelés vagy a vékonyszálas kontúrterápia is. Emellett hatékony módszernek számít a töltőanyaggal történő térfogatpótlás, valamint a mimikai izomzat mozgásának mérséklését és blokkolását is, amennyire az arc esztétikájának egésze szempontjából előnyösnek ítéljük meg- mesélte dr. Kriston Renáta.

Kapcsolódó Cikkek