2020. február 17., hétfő
Donát

Életmód

Öt különbség az első és a második gyerek között

Balnka_FloraAz elsőnél rettegve vártad a köldökcsonk leesését és folyamatosan attól féltél, hogy jól csinálod-e, a másodikat viszont már egy rutinos anyuka várta. Ugyanúgy szereted, mégis másképp: ő a második gyerek.

1. Az alvás
Amikor az első megszületett, imádtad, ha rajtad aludt, olyan édesen szuszogott, és több időt töltött a hitvesi ágyban, mint a párod. A másodikat, ha elalszik, beteszed a saját ágyába és gyorsan becsukod az ajtót, nehogy felébredjen.


2. Az idő
Az első gyerekkel nem tudtál felöltözni, eltelt az egész nap, és te még mindig pizsamában voltál. Állva aludtál  a fáradtságtól. A másodiknál nincs mese: fel kell kelni és menni kell. Oviba, vásárolni, játszótérre. Eközben főzöl, mosol, teregetsz. Persze soha semmi nincs kész, de a dolgok valahogy mégis jobban mennek.

3. A ruhák
Az első  szekrénye tele volt drága rugdalózókkal, édes kicsi cipőkkel, balerinaszoknyákkal. Elég volt egy apró pötty, máris átöltöztetted. A zoknija és a sapkája mindig harmonizált színben. A második ruhatára főleg a nagytól örökölt ruhákból áll, mellécsapva a barátnőktől kapott kinőtt készletet. Van köztük kinyúlt, foltos és néhány rettenetesen csúnya is. Mindegyiknek örülsz és már nem zavar, ha a gyerek leeszi magát. Hacsak nem lesz tetőtől talpig vizes és ragacsos, nem cseréled le a ruháját. Minek? Így se tudod lezárni a szennyes tetejét.


4. A lakás
Az első gyerekkel minden létező vackot megvettél, mert úgy érezted, ezek nélkül nem lehet nevelni. Kiságy, utazóágy,  játszószőnyeg, hintaló. A lakásban alig fért el a sok babaholmi. A második gyereknek nemcsak nagyobb holmijai vannak, de egyre több, és soha semmitől nem lehet megszabadulni. Kétségbeesetten próbálsz rendet tenni a káoszban, ezért folyamatosan új polcokat, ládákat és tárolókat vásárolsz, de a lom mindig egy lépéssel előtted jár.

5. A hiszti
Amikor az első gyerek levágja a nagyjelenetet a bolt közepén, eszedbe jut, amit az okos könyvekben olvastál, leguggolsz az ő szintjére, halkan beszélsz vele, átöleled, megnyugtatod és persze nem veszed meg a hiszti tárgyát. Ha a második csinálja, egyszerűen kezébe nyomod a mobilodat. Addig is csend van.

Kapcsolódó Cikkek