EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Extra

Öt mozi a szerencséről, amit látnod kell, mielőtt lottózol!

Rengeteg film szól a hirtelen jött szerencséről. Összegyűjtöttük a legérdekesebbeket, amelyeket mindenképpen érdemes megnézni.

Sorsjegyesek


Az egyik legromantikusabb amerikai film, amely a szerencséről szól. A történet szerint egy rendőr, akit Nicolas Cage alakít, betér egy étterembe, de nincs aprója, hogy borravalót hagyjon, ezért megbeszéli a pincérnővel (Bridget Fonda), ha nyer a lottón, megfelezik a nyereményt. A rendőr persze nyer és felesége tiltakozása ellenére betartja az ígéretét. Ekkor kezdődnek a bonyodalmak. A történet egyébként megtörtént eseményeken alapul: Phyllis Penzo egy pizzázóban volt pincérnő és egy rendőr valóban nem tudott borravalót adni neki, ezért azt javasolta, hogy válasszanak 3-3 számot a lottóhoz. A szelvény végül több millió dollárt ért.

sorsjegyesek2

Mese a 12 találatról


Makk Károly lassan ötvenéves vígjátékában a legkülönbözőbb élethelyzetű pesti emberekkel találkozhatunk az orvosprofesszortól az általános iskolai tanáron át a pincérnőig, akiket a kor legnagyobb színészei − Psota Irén, Darvas Iván, Tolnay Klári, Ruttkai Éva, Zenthe Ferenc − alakítanak. Mindannyiuknak nehéz élete van, mégis boldogok és sokat nevetnek. Egy presszóban ismerkednek meg, ahol közösen kitöltenek egy totószelvényt, amivel nagyon sok pénzt nyernek. Később persze kiderül, hogy mégsem olyan gazdagok, ahogy korábban hitték.

mese a 12 találatról

Telitalálat

A film megtörtént eseményeken alapul. Az ötvenes években az egyik legnépszerűbb szerencsejáték a totó volt, a legnagyobb nyereményt (pontosan 644 ezer forintot) pedig 1956 októberében fizették ki. A nyertes férfi éppen a forradalom kitörésének napján, október 23-án vehette át pénzét, amivel a felbolydult városban nem tudott mit kezdeni. A történet Bacsó Péter által megfilmesített változatában a főhős targoncavezető (Gáspár Sándor) élete nyereménye átvétele után őrült fordulatot vesz. Van itt minden: szerelem, rablás, lövöldézés. A magyar filmek kedvelőinek ez a mozi egy igazi gyöngyszem lehet.

telitalalat_film

Valami Amerika I−II

A Valami Amerika első részében a főhősök története azzal fejeződik be, hogy kihúzzák András (Hujber Ferenc) állandó lottószámait, az 1, 2, 3, 4, 5 számokat. Ennek a számsorozatnak egyébként ugyanakkora az esélye, mint bármelyik másik kombinációnak. A film második része szerint a lottón nyert százmillió forintból csinálja meg a filmrendező Tamás (Pindroch Csaba) a Bűnös város című filmet, amely viszont csúfosan megbukik a mozikban.

valami amerika

Lottózsonglőrök

Egy apró, mindössze ötvenkét lelket számláló dél-írországi faluban a magányosan élő Ned Devine megnyeri a lottósorsolás főnyereményét, több mint hétmillió fontot (mai árfolyamon hárommilliárd forint). Ned azonban nem éli túl a nyeremény miatti örömöt, ami nagy problémát okoz: örökös hiányában ugyanis a lottótársaság senkinek sem fizeti ki a hatalmas összeget. Jackie és Michael, a két öreg barát − akik megtalálják a boldogságba belehalt nyertest − úgy döntenek, hogy nem hagyják a nagy lehetőséget odaveszni. Ahhoz azonban, hogy tervük sikerülhessen, el kell titkolniuk barátjuk halálát és a konspirációba az egész falut be kell vonniuk.

lottozsonglorok

Kapcsolódó Cikkek