EUR: 339,12 Ft
CHF: 318,49 Ft
2020. február 27., csütörtök
Edina

Budapest

Pest megye leválhat Budapestről

Egy-két éven belül el kell indítani azt a folyamatot, amelynek eredményeként Pest megye leválhat Budapestről, a régiós határok újragondolásával – mondta a Magyar Időknek Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára.

A napilap keddi számában megjelent cikk szerint a régiós határok megváltoztatására 2010-ben nem volt lehetőség, 2020 után viszont élni kell ezzel, Brüsszelnek már jelezték is a változtatási szándékot.

Mivel a közép-magyarországi régió határai egybeesnek a megyehatárral is, ezért vélhetően közigazgatási átalakításra is szükség lesz – mondta a helyettes államtitkár.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rollereznél? Engedély kell!

    Rollereznél? Engedély kell!

    Terézváros haragszik a turistákra. Január 1-jétől a szállásadók kötelezettségeit növelték, most pedig a rollereket bérlőkre szálltak rá.

  • Ciao, Giro!

    Ciao, Giro!

    Először rendezi Magyarország a Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny néhány szakaszát. A rajt Budapesten lesz, a 100 napos visszaszámlálás január 30-án kezdődött meg: ezért öltözött rózsaszínbe jó néhány épület a fővárosban.