EUR: 338,49 Ft
CHF: 317,68 Ft
2020. február 29., szombat
Elemér

Belföld

Rákapcsolt a Fidesz, a rendőrség és a kerítés is jól áll

Jó néhány közvélemény-kutatás látott napvilágot az elmúlt napokban, ezek közül talán a pártok népszerűségére fókuszáló felmérések voltak a leghangsúlyosabbak. A publikált elemzések alapján konszenszus alakult ki abban, hogy a Fidesz−KDNP támogatottsága rég nem látott magasságokba ugrott. A Nézőpont által jegyzett kutatás öt százalékpontos emelkedést mért a nagyobbik és kisebbik kormánypártnál augusztus közepe óta, az így kapott 34 százalékos támogatottság az elmúlt év legjobb mutatója is egyben. A cég a Jobbik táborát 17 százalékosra mérte. Az MSZP-vel a teljes népesség 8, a DK-val 5, míg az LMP-vel 4 százaléka szimpatizál.

nözi

Forrás: Nézőpont


Az Ipsos is a Fideszt hozta ki a nyár egyértelmű győztesének: náluk a párt 20-ról 24 százalékra srófolta fel a támogatottságát a teljes népesség körében. A cég szerint a többi párt népszerűsége nem változott érdemben. A Századvég kutatása szerint szintén javított a Fidesz – jelenleg 31 százalékon áll –, ráadásul úgy tűnik, hogy a kormánypárt a Jobbiktól tudott szavazókat átcsábítani.

Közben érdekes felmérés érkezett a határmenti kerítésépítés ügyében: mind a 888.hu hírportál, mind pedig a Nézőpont arra jutott, hogy az emberek mintegy kétharmada kiáll az intézkedések mellett. Előbbi 66 százalékra hozta ki a helyeslők arányát, utóbbi már 73 százalékra. Ehhez kapcsolódóan a Nézőpont a rendőrök munkájának megítélésére is rákérdezett. Az itt kapott eredmények szerint a válaszadók 78 százaléka elégedett a migránshelyzet rendőrség általi kezelésével.

Kapcsolódó Cikkek