EUR: 338,81 Ft
CHF: 318,72 Ft
2020. február 27., csütörtök
Edina

Egyéb IV.kerület XVIII.kerület XIX.kerület

Rebeka sporttörténelmet írt

Ha már eljutott a döntőig, már nem lehet megállni – így tartotta magában a lelket Füredi Rebeka a junior taekwondo Eb-n. A pestszentlőrinci lány, aki végül a dobogó legfelső fokára állhatott, ugyanis tartott kissé francia ellenfelétől.

A lettországi Daugavpilsben rendezett junior taekwondo Európa-bajnokságon a pestszentlőrinci Füredi Rebeka a legjobb 16 között kapcsolódott be a küzdelmekbe, és a német Derev ellen 11–1-es győzelemmel melegített be úgy, hogy ellenfelét a büntetések miatt le is léptették. Az orosz Diubina elleni negyeddöntőben 17–10-es sikerrel biztosította az érmet a magyar lány. A fináléba kerülésért úgy verte az olasz Passamontit 25–13-ra, hogy mindkét menet végén hátrányban volt, sőt a talján már 11–4-re is vezetett. A döntőben sem volt ellenszer Füredi teljesítményére, a francia Ble ellen végig vezetett és 6–2-es diadalával sporttörténelmet írt, első magyarként állhatott korosztályos kontinenstornán a dobogó tetejére.


furedi

Füredi Rebeka (kékben) ellenállhatatlan volt (fotó: Sulyok László)

– Hónapok óta készültünk erre az Európa-bajnokságra, de a kiváló edzéseken és az edzőkön kívül rengeteg segítséget kaptam a családomtól és a barátaimtól – összegzett Rebeka, minek is köszönhető a diadalmenet. – Az elődöntőben volt olyan, hogy 4–11-es vesztésre álltam, ott egy pillanatra megingott az önbizalmam, de láttam, hogy a csapattársaim szurkolnak és Balázs (Tóth Balázs, a válogatott edzője – a szerk.) is biztatott, és végül meg is nyertem azt a meccset. A döntőben kicsit tartottam a francia lánytól, de tudtam, hogy ha már eljutottam idáig, nem szeretnék megállni.

SAMSUNG CSC

Tóth Balázs, a válogatott edzője és Füredi Rebeka Európa-bajnok

A sikersztori itt még nem ért véget. A magyar lánycsapat két arany- és egy bronzérmet szerzett, amivel az országok rangsorában az előkelő harmadik helyet kaparintotta meg.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek