2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Sport

Rekordnevezés és új bajnokok a maratonon

Létszámcsúcsot hozott a  30. Budapest Maraton, melyre nyolcvan országból 27 860 nevezés érkezett, ami minden idők legmagasabb nevezési számú eseményévé tette a futófesztivált. A férfiak bajnoka a jó hajrának, a női bajnok egy fiúnak is köszönheti a győzelmet.
– Sikerült jól elkapnom a rajtot, az első tíz kilométer kifejezetten jó iramban ment – mondta a Lokálnak Merényi Tímea, a nők bajnoka. – A háromszoros bajnok Staicu Simona ugyan előnyre tett szert, azonban nem hagytam leszakítani magam. Bírni kell – buzdítottam magam, sikerült is átlendülni a hullámvölgyön és megelőzni Simonát. A végén sokat segített, hogy az utolsó ezreken egy fiúhoz tudtam csatlakozni, ez új tempót adott a futásomnak, ami kitartott a célig.
MerényiTímea1.helyezett

A nőknél Merényi Tímea végzett az első helyen (Fotó: BSI)

A férfiaknál Soós Dániel életében először nyerte meg a maratont. – A legjobb magyar futók ezúttal külföldön versenyeznek, így titkon bíztam abban, hogy lehet keresnivalóm – mondta a győztes. – Kétszer is mélyponton voltam, mindkétszer átfutott rajtam, hogy elúszott a maraton számomra, de valahogy visszajöttem a versenybe. Az utolsó kétezer méterre sikerült előkaparnom az utolsó tartalékaimat és kivágni egy nagy hajrát.

SoósDániel1.helyezett

Soós Dániel első alkalommal nyerte meg a maratont (Fotó: BSI)


Kapcsolódó Cikkek