2020. február 29., szombat
Elemér

Egyéb II.kerület

Retro és családias: ez a kutyának is bejön

Fasor eszpresszó, retro (Fotó Keresztesi Balázs)

A Fasorban, pár száz méterre a Széll Kálmán tértől egy békebeli világ családias hangulata

A Széll Kálmán téri felújítási munkálatok zajától és porától néhány száz méterre a régi Moszkva téri idők hangulatát is idéző retro helyen nosztalgiázhatunk. A Szilágyi Erzsébet fasori Fasor Eszpresszóban nemcsak a berendezési tárgyak idézik szüleink, nagyszüleink korát, de egy olyan világ is megelevenedik itt, amelyben a törzsvendégek baráti közösséget alkotnak, főznek egymásnak, törődnek a másikkal. A Fasorban ráadásul a kutyusok is vendégek, gyakran ők hozzák le a gazdit egy frissítőre.

Fasor eszpresszó, retro (Fotó Keresztesi Balázs)

Kazettacsillár és a Moszkva téri időket idéző emlékek a falon

Az itt dolgozó Gelei Gabriella a Lokálnak elmondta, elsősorban a 20 év fölötti, 30-as korosztály számára érdekes ez a számukra ismeretlen világ, de törzsvendégeik között jócskán akadnak az idősebb korosztály tagjai közül is.


Fasor eszpresszó, retro (Fotó Keresztesi Balázs)

Még a függöny is kazettából van

– A fiatalokat vonzza a kazettacsillár, a flipper, a csocsó, a darts, de sakkozni és zsugázni is szívesen jönnek. Ezenkívül állatbarát hely is vagyunk, néha annyian vannak, hogy lépni is alig lehet tőlük. Van úgy, hogy a kutya előbb bejön hozzánk, aztán érkezik a gazdi, aki már tudja, hogy itt kell keresni. Mindig adunk nekik vizet, szeretnek itt lenni. Bejönnek a közeli parkból vagy sétáltatás után bekísérik a gazdájukat. A múltkor egy kóbor kutya is betévedt hozzánk, kiderült, a Margitszigetről jött el, mert miután megetettük és megitattuk, a Facebook segítségével sikerült megtalálni a gazdáját – mesélte Gabi, miközben végigvezetett a családias hangulatú helyen.

Fasor eszpresszó, retro (Fotó Keresztesi Balázs)

Retro körülmények között jobban megy a zsugázás is

– A törzsvendégeink főznek is, hoznak egymásnak és nekem is kóstolót. Főleg a férfiak nagyon ügyesek. Igazi kis közösség alakult ki a vendégek között, hozzák be a régi tárgyaikat és felajánlják nekünk, hogy így ők is otthonosabbá tegyék kedvenc helyüket.


Kapcsolódó Cikkek

 • Mintha győztek volna: döntetlen

  Mintha győztek volna: döntetlen

  A Tatabánya szombaton Győrben 24-24-es döntetlent játszott a francia Pays d’Aix Université Club csapatával a férfi kézilabda…

 • Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idén már harmadszor tartott úgynevezett lélekmozgató órákat az ország számos pontján. A diákok a testnevelés és osztályfőnöki órák keretében ismerkedhettek meg a fogyatékkal élők mindennapjaival és sportolási lehetőségeivel.

 • Tavaszváró töltött kacsa

  Tavaszváró töltött kacsa

  Az utolsó hivatalosan téli hónap végén – időjárástól függetlenül – már a márciusi tavaszra készülünk.