2020. április 06., hétfő
Vilmos, Bíborka

Aktuális

Simicskáék lemondtak a Tv2-ről?

Eddig nagy volt a fogadkozás a Fonyó Károly tulajdonban lévő, egyúttal pedig Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Megapolis Média Zrt. részéről a Tv2 megvásárlása kapcsán, most úgy tűnik, alábbhagyott a lendület, és konkrét lépésekre már nem nagyon futja. Itt van rögtön a Fonyóék által hangoztatott üzlet, amely szerint ők október 13-án, azaz két nappal Andy Vajna bejelentése előtt már birtokon belül kerültek, vagyis a Tv2-t működtető csoport az övék.

Budapest, 2014. január 17. A TV2 kereskedelmi televízió XIV. kerületi, Róna utcai székháza 2014. január 17-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

A Tv2 kereskedelmi televízió XIV. kerületi, Róna utcai székháza.
MTI Fotó: Mohai Balázs

 

Igen ám, csakhogy mivel a szerződő felek árbevétele meghaladja az előírt felső értékhatárt, az összefonódást a Gazdasági Versenyhivatalnál (GVH) is jelezni kell, sőt a hatóságnak azt jóvá is kell hagynia. A GVH már a múlt hét kedden tudatta, hogy az Andy Vajna fémjelezte Magyar Broadcasting Co. Kft. részéről október 16-án eljutott hozzájuk ilyen tárgyú megkeresés (azt vizsgálják is), Fonyóéktól viszont senki sem jelentkezett a versenyhatóságnál.


Rákérdeztünk, hogy történt-e azóta bármi változás ebben, a GVH pedig úgy reagált, hogy sem a Fonyó-csoporttól, sem pedig a Megapolis Média Zrt.-től nem érkezett be kérelem. Ennek és persze a hétfői fejlemények fényében, amikor is a Tv2 előző tulajdonosa, a német a Pro7Sat.1 közölte, hogy nem járul hozzá a Fonyó-féle hatalomátvételhez, a Tv2-n lévő zálogjogát pedig nem engedi törölni, már érthető, miért nem sürgős a papírmunka Simicskáéknak. De az is, ha végképp letesznek a Tv2 megszerzéséről.

Kapcsolódó Cikkek