EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,30 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Aktuális

Simicskáék lemondtak a Tv2-ről?

Eddig nagy volt a fogadkozás a Fonyó Károly tulajdonban lévő, egyúttal pedig Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Megapolis Média Zrt. részéről a Tv2 megvásárlása kapcsán, most úgy tűnik, alábbhagyott a lendület, és konkrét lépésekre már nem nagyon futja. Itt van rögtön a Fonyóék által hangoztatott üzlet, amely szerint ők október 13-án, azaz két nappal Andy Vajna bejelentése előtt már birtokon belül kerültek, vagyis a Tv2-t működtető csoport az övék.

Budapest, 2014. január 17. A TV2 kereskedelmi televízió XIV. kerületi, Róna utcai székháza 2014. január 17-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

A Tv2 kereskedelmi televízió XIV. kerületi, Róna utcai székháza.
MTI Fotó: Mohai Balázs

 

Igen ám, csakhogy mivel a szerződő felek árbevétele meghaladja az előírt felső értékhatárt, az összefonódást a Gazdasági Versenyhivatalnál (GVH) is jelezni kell, sőt a hatóságnak azt jóvá is kell hagynia. A GVH már a múlt hét kedden tudatta, hogy az Andy Vajna fémjelezte Magyar Broadcasting Co. Kft. részéről október 16-án eljutott hozzájuk ilyen tárgyú megkeresés (azt vizsgálják is), Fonyóéktól viszont senki sem jelentkezett a versenyhatóságnál.


Rákérdeztünk, hogy történt-e azóta bármi változás ebben, a GVH pedig úgy reagált, hogy sem a Fonyó-csoporttól, sem pedig a Megapolis Média Zrt.-től nem érkezett be kérelem. Ennek és persze a hétfői fejlemények fényében, amikor is a Tv2 előző tulajdonosa, a német a Pro7Sat.1 közölte, hogy nem járul hozzá a Fonyó-féle hatalomátvételhez, a Tv2-n lévő zálogjogát pedig nem engedi törölni, már érthető, miért nem sürgős a papírmunka Simicskáéknak. De az is, ha végképp letesznek a Tv2 megszerzéséről.

Kapcsolódó Cikkek

 • Demetervin Pincészet – Délceg

  Demetervin Pincészet – Délceg

  A 2017-es évjáratú Délceg nevű furmint és hárslevelű házasítású bora nyerte el “Debrecen Város Fehér Bora 2019” címet.

 • A nap képe: Tűzlovas

  A nap képe: Tűzlovas

  Máglya lángján lovagol keresztül egy férfi a Madridtól mintegy 100 kilométerre nyugatra fekvő, közép-spanyolországi kis faluban, San Bartolomé de Pinaresben.

 • Hatalmas tüntetés volt Athénban

  Hatalmas tüntetés volt Athénban

  A helyiek szerint az évtized legnagyobb tüntetése zajlott vasárnap Athénban. A közel százezres tömeg kövekkel, lángoló benzines palackokkal és festékkel dobálta a rendőröket az Athéni parlament előtt.

 • Nyomoznak az MTVA-ban randalírozók ellen

  Nyomoznak az MTVA-ban randalírozók ellen

  Nem számítottak hivatalos személynek azok az ellenzéki politikusok, akik szabályosan megostromolták az MTV stúdióit múlt év decemberében, ezért ellenük és nem az őket az épületből eltávolító fegyveres biztonsági őrök ellen indít nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség.