2020. február 16., vasárnap
Julianna, Lilla

Egyéb XIV.kerület

Sürgős megoldásra vár a hajléktalanügy

Hajléktalan zugló ( Fotó: Sáfár Tibor )

A Pillangó park környéke ( Fotó: Sáfár Tibor )

Foglalkoztunk már a zuglói hajléktalanok problémájával, amely úgy tűnik, az ősz beköszöntével egyre komolyabb lesz. Most a Kerepesi úti kutyafuttatóból érkezett jelzés, hogy borzalmas körülmények uralkodnak, és a Pillangó park közelében élők is panaszkodnak.

– Hajléktalanok költöztek a területre, a kutyafuttató tele van a holmijaikkal, szemmel láthatóan otthonosan berendezkedtek a parkban. A lakók sötétedés után már nem is mernek a környéken sétálni – írta az ittlakunk.hu olvasója, Péter. Hozzánk is folyamatosan érkeznek hasonló panaszok, legutóbb a Pillangó park környékén élő Tibor mesélte lapunk munkatársának, hogy az ablaka alá költözött egy hajléktalan.


Kutyafuttató a Kerepesi úton

Így néz ki a Kerepesi úti kutyafuttató (fotó:Paluska Péter)

– Nem is az zavar, hogy a bokorban tanyázik valaki, hanem az elviselhetetlen bűz, kosz és lomhalmaz, amit odagyűjt magának ez a szerencsétlen ember. Sajnálom, persze, de nem gondolom, hogy puszta sajnálatból tolerálnom kellene, hogy valaki az ablakom alá piszkol! – fogalmazott olvasónk.

A konkrét olvasói panaszok kapcsán egyszer már megkérdeztük a zuglói önkormányzattól, mit kívánnak tenni a hajléktalanügy megnyugtató rendezése érdekében. Arra nem kaptunk választ, hogy a zuglóiakat zavaró, életvitelszerűen az utcán tartózkodásból fakadó konfliktusokat, vagyis a közterületekre való beköltözést, az ott elvégzett szükségletek miatti feszültségeket miként kezelik, de azt megtudtuk, hogy kapcsolatban állnak a Myrai Vallási Közhasznú Egyesülettel, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal és velük egyeztetnek a szükséges kapacitások bővítéséről.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.