EUR: 337,47 Ft
CHF: 317,07 Ft
2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Egyéb XXII.kerület

Széchenyiről szólt a történelmi szalon

Széchenyi Csorba22

Csorba László történész (középen) a tények összefüggéseire hívja fel a hallgatók figyelmét

Gróf Széchenyi István halálának körülményeit ismertette a tények, korabeli dokumentumok és orvosszakértői feljegyzés alapján Csorba László történész, a Nemzeti Múzeum főigazgatója a budatétényi Klauzál Gábor Társaság Vojnovich-Huszár-villában tartott történelmi szalonján. Az egykori budatétényi földbirtokos, Klauzál Gábor miniszter emlékének és szellemi örökségének ápolására létrejött civil szervezet 12. alkalommal rendezett történelmi szalont. Hódi Szabolcs, a Klauzál Társaság titkára elmondta, jövőre Klauzál halálának 150. évfordulójára nagyszabású rendezvénysorozattal készülnek, amelybe terveik szerint a Nemzeti Múzeumot is bevonnák.

Kapcsolódó Cikkek

  • Mintha győztek volna: döntetlen

    Mintha győztek volna: döntetlen

    A Tatabánya szombaton Győrben 24-24-es döntetlent játszott a francia Pays d’Aix Université Club csapatával a férfi kézilabda…

  • Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

    Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

    A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idén már harmadszor tartott úgynevezett lélekmozgató órákat az ország számos pontján. A diákok a testnevelés és osztályfőnöki órák keretében ismerkedhettek meg a fogyatékkal élők mindennapjaival és sportolási lehetőségeivel.