EUR: 339,52 Ft
CHF: 319,43 Ft
2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Egyéb II.kerület

Szellemi és lelki megújulást ígér a Spirit

Új színház várja a kerületben és a környéken élőket ősztől. Az Árpád fejedelem útja 2–4. szám alatt otthonra lelt Spiritet az ország első Láss és alkalmazd! központjaként nevezi meg az alapító-igazgató, Perjés János.

A színházlátogatók mostantól egy helyszínen, a Margit híd budai hídfőjénél lévő központban tekinthetik meg a Spirit előadásait.


– Egy 120 fő befogadására alkalmas teret is kialakítottunk, itt játszunk. Ez a színházterem különleges belsőépítészeti megoldásaival egyedi hangulatot biztosít az előadásokhoz – számolt be Perjés János. Az igazgató hozzátette, a nagy színpadot igénylő zenés darabok, mint a Cabaret, továbbra is állandó befogadó helyre várnak, de ezeken kívül minden itt fut tovább.

– Végre ismét Pesten is látható Huszárik Kata mint Eszter Márai klasszikusában és Détár Enikő a Csodálatos vagy, Júlia! címszerepében. Folyamatosan műsoron tartjuk Müller Péter Szeretetkönyvét, a Popper-, Faludy-, Szepes Mária-esteket – tudtuk meg. Az igazgató azt is elárulta, az új helyszín a Dunára néz, és ezenfelül a kialakítása is felér egy díszlettel. A Spirit számára létrehozott 600 négyzetméteres tér jövő tavasszal készül el teljesen.


Spirit színház ( Fotó: Sáfár Tibor)

Perjés János (jobb szélen a fotelban) maga is játszik a Chatszoba előadásban

– Beszéljük meg!  a te szemeddel – ez a négy előadásból álló bérletünk neve. A Szeretetkönyv mellett három új bemutatónk szerepel benne. A Chatszoba és Pinter klasszikusa, a Szeretők. A bérlet keretében az előadások után az alkotók és az adott téma szakértői  pszichológus, párkapcsolati terapeuta, önismereti szakember – interaktív beszélgetés keretében dolgozzák fel a látottakat. Aki pedig hasonló gondokkal küszködik, azonnal tud élni azzal a lehetőséggel, hogy a spirituális műhely csoportos vagy egyéni foglalkozására jelentkezzen – tájékoztatott Perjés János, aki szerint egyre nagyobb az igény a lélek kondicionálására.

– A régi mondás, az ép testben ép lélek mára nyugodtan meg is fordítható. Úgy gondolom, a mai világ inkább a lelkeket teszi próbára. Előadásainkban eddig is az emberi kapcsolatokra, a problémamegoldások eszközeire, az önismeret fontosságára fókuszáltunk. Hasonló gondolkodású és feladatokkal küszködő nézőink vannak. Ezen a helyen most a színház és a problémákra megoldást kínáló spirituális műhely egy központot alkothat. Így megvalósul az a szándékom, hogy aki ellátogat hozzánk, szellemileg, lelkileg és testileg is megújulva távozhasson.

Kapcsolódó Cikkek

  • Mintha győztek volna: döntetlen

    Mintha győztek volna: döntetlen

    A Tatabánya szombaton Győrben 24-24-es döntetlent játszott a francia Pays d’Aix Université Club csapatával a férfi kézilabda…

  • Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

    Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

    A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idén már harmadszor tartott úgynevezett lélekmozgató órákat az ország számos pontján. A diákok a testnevelés és osztályfőnöki órák keretében ismerkedhettek meg a fogyatékkal élők mindennapjaival és sportolási lehetőségeivel.