2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Egyéb IV.kerület XIV.kerület XV.kerület XVI.kerület XVII.kerület

Szerelmesek kedvence lett Zola

Zola Újpesten (Fotó: Máté Krisztián)

Zola : Hiszek benne, hogy ami szembejön, azt meg kell látni (Fotó: Máté Krisztián)

Csömörön töltötte gyerekkorát, és a mai napig úgy érzi: ide mindig hazajön Ujvári Zoltán Szilveszter, vagyis Zola. A New Level Empire frontembere a napokban tért haza amerikai nászútjáról feleségével, Edinával. A dalszerző-énekes egyébként a középiskola éveit is a XIV. kerületbe töltötte. Gitárulkozás című akusztikus szólóalbuma kapcsán elmesélte, miért gyakori vendég mostanában az esküvőkön, és nem mellesleg az is kiderült, nem lepődne meg, ha ikrei születnének.

Sűrű volt az elmúlt néhány hónap Zola életében. Június 6-án feleségül vette szerelmét, Edinát, majd a koncertszezon végén nekivágtak és 16 nap alatt „felfedezték” Amerikát.


– A feleségem kislánykorában volt Amerikában, nekem pedig gyerekkorom óta kattanásom, hogy eljussak oda. Tudtuk, hogy egyszer elmegyünk együtt. Óriási élmény volt! – mesélte Zola, aki úgy érezte, régi álma teljesült azzal, hogy ellátogathatott példaképe, Bruce Springsteen otthonába, New Jerseybe is. – Az ő hatására kezdtem dalokat és szövegeket írni, komoly gyűjteményem van a munkásságából, a polcomon ott sorakoznak a bakelitek, cd-k, dvd-k. New Orleansban is jártunk, ott pedig felfedeztük az intim dzsesszklubokat, ami szintén hatalmas zenei kaland volt.

Zola egyébként a műsorvezetés és a zenekari munka mellett nemrég jelentkezett egy szóló, akusztikus lemezzel.


– Soha nem akartam választani a műsorvezetés, a zenekar és a szóló előadói énem között. Ezek mind olyan dolgok, amelyektől egésznek érzem magam. Hiszek benne, hogy ami szembejön, azt meg kell látni. Először például nem voltam biztos benne, hogy jó ötlet-e a feleségemnek írt dallal, A leggazdagabb emberrel kezdeni az akusztikus vonalat, de azóta rengeteg pozitív visszajelzést kaptam, és meglepő módon gyakran hívnak esküvőkre, eljegyzésekre, lánykérésekre párok, hogy ez a kedvenc számuk.

Az esküvő és a kalandos nászút után Zola és Edina a babázással még kicsit várni szeretne. Az ifjú férj lapunknak elárulta: barátaik azzal ugratják őket, hogy elsőre akár kettős gyermekáldás is érkezhet. – Édesanyám és a feleségem anyukája is iker, ezért benne van a pakliban nálunk is, hogy ikreink szülessenek – nevetett Zola, aki a New Level Empire-rel nemsokára egy új dallal jelentkezik.

Kapcsolódó Cikkek