EUR: 338,17 Ft
CHF: 318,73 Ft
2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Egyéb XIX.kerület

Szülősegítő program indul

A Kispest Közbiztonságáért Jóléti Egyesület (KIJE) sikeres pályázatot nyújtott be a Fogyatékos Személyek Közalapítványához. A megnyert összegből fogyatékos gyermeket nevelő kispesti családok számára szülősegítő programsorozatot állított össze a KIJE és a Kispesti Családsegítő Szolgálat.

01szulosegito1510

Túl az első megbeszélésen (fotó: kispest.hu)

A szülők kikapcsolódását, rekreációját tematikus klubnapok segítik. Az aktuális, izgalmas témák megbeszélése mellett minden programon stresszoldó technikákat gyakorolhatnak az érdeklődők, és hogy a szülők tényleg kikapcsolódhassanak, a kicsikre képzett szakemberek vigyáznak a fejlesztőeszközökkel is felszerelt játszóházban, a Táncsics u. 7. szám alatt.


Az Integrált Szülői Klub fogyatékos gyermekek hozzátartozóinak önsegítő, civil szervezeteként működik Kispesten. A Wekerlei Kultúrház havi egy alkalommal biztosít helyet a szervezetnek. Szakemberek meghívásával az érintett családokat legjobban foglalkoztató témákban előadásokat szerveznek, 2015-ben három alkalommal. A fogyatékkal élő általános iskolai diákok iskolaválasztását speciális egyéni pályaorientáció segíti decemberben.

A pályázatban új elemként érzékenyítőtréningeket is szerveznek: kerületi általános iskolák 6., 7. osztályos gyerekei számára hozzák közel a fogyatékos emberek problémáit, örömeit befogadás-elfogadás-integráció-beilleszkedés témában.


A pályázat eseményei

Szülősegítő klubok
Helyszín: Kispesti Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ, (Bp. XIX., Táncsics u. 7., I. emelet, nagyterem).
Október 29. 9 óra: Szeretetnyelvek a családon belül.
November 12.  9 óra: Konfliktuskezelés a családban.
December 10. 9 óra: Érzelmi intelligencia a párkapcsolatban és egyéb családi kapcsolatainkban.
Minden alakalommal stresszoldó gyakorlatokkal, technikákkal ismertetik meg a résztvevőket.
Moderátor: Bartáné Kolesza Beáta mentálhigiénés szakember.
Gyermekfelügyelő: Kozmáné Sarkadi Zsuzsanna óvónő.

Integrált Szülői Klub
Helyszín: Wekerlei Kultúrház és Könyvtár (Bp. XIX., Petur u. 7.).
Október 16. 17  óra, Wittmann Zsuzsanna zeneterapeuta előadása a zene gyógyító hatásáról, tibeti hangtál – bemutató.
November 20. 17 óra, Kánya Kinga előadása a fogyatékos gyermeket nevelő szülők munkavállalási lehetőségeivel kapcsolatban.
December 18. 17 óra, Bódis Alexandra előadása a fogyatékkal élő gyermekek napközbeni ellátásával kapcsolatban.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.