2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Egyéb XIII.kerület

Szüreti mulatság, sok segítséggel

Nagyszerű előadások, jó zene és kitűnő hangulat. Így telt a Mozgássérültek Budapesti Egyesülete XIII. kerületi Szervezetének szüreti mulatsága.

Mozgássérültek Angyalföld szüreti mulatság (Fotó: Máté Krisztián)

Az előadások után a táncé volt a főszerep (Fotó: Máté Krisztián)

Szervezetünk 24 éve működik a kerületben, a tagok száma eléri a százat, nekik minden hónap utolsó hétfőjén klubnapot tartunk a Váci út 50. alatt – mondta a Lokálnak Szabó Jánosné, a szervezet elnöke. – Ezeken a klubnapokon átlag hatvanan jelennek meg, a nagyobb rendezvényeken még többen.


Szabó Jánosné hozzátette, a nagyobb rendezvényekre a nehezen mozgó és kerekes székes tagokat az egyesület gépkocsija szállítja.
– Sajnos minden, a kerületben élő mozgássérültet nem ismerünk. Amikor valaki jelentkezik a budapesti egyesületbe, ajánlják neki a klubunkat. A tagság mindenre nyitott, aktív és érdeklődő, ezért együtt mindig jól érezzük magunkat. Nem panaszkodunk, színes életet élünk – mesélte az elnök asszony, aki büszke rá, hogy minden névnapot megünnepelnek és félévenként összevontan a születésnapokat is, illetve sokat kirándulnak.

– A mostani szüreti mulatság után decemberben karácsonyi ünnepséggel zárjuk az évet, februárban jelmezes farsangi vigasságot tartunk, májusban virággal köszöntjük az édesanyákat, szeptemberben a Fogyatékos Emberek Világnapján a tagság saját kultúrműsorral és az általuk készített kézműves alkotások bemutatásával bizonyítja tehetségét. Minden ágyhoz kötött betegünket meglátogatjuk, és az egyedül közlekedni nem képes társainkat a szállító szolgálat segítségével hozzuk el.


Mozgássérültek Angyalföld szüreti mulatság (Fotó: Máté Krisztián)

Mindenkit megtáncoltattak (Fotó: Máté Krisztián)

A vezető hozzátette, nagy köszönettel tartoznak az önkormányzatnak, hiszen a kerület vezetése támogatja működésüket.
– Amiben segítséget kérünk, azt megkapjuk. A mostani szüreti mulatságot külön is támogatták, de köszönet jár Galambos Zoltánnak és Farkas Zsuzsának, akik ingyen jöttek el a rendezvényre és musicaleket énekeltek nekünk, mint ahogy köszönjük a kerületi idősek klubja énekkarának fellépését is.

Mozgássérültek Angyalföld szüreti mulatság (Fotó: Máté Krisztián)

Ilyen jókedvűen szolgálták fel a szendvicseket (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek