EUR: 338,49 Ft
CHF: 317,68 Ft
2020. február 29., szombat
Elemér

Extra

Taylor Swift kapta a legtöbb jelölést az Amerikai Zenei Díjakra

Taylor Swift amerikai énekesnő esélyes idén a legtöbb trófeára az Amerikai Zenei Díjak (AMAs) átadásán, rögtön utána Ed Sheeran brit énekes-dalszerző és a kanadai The Weeknd kapta a legtöbb jelölést.

Swift, Sheeran és a The Weeknd, akik mind a toplisták élén töltötték az évet, az est legnagyobb elismeréséért, az év előadójának járó díjért is izgulhatnak a november 22-i ceremónián.


A 25 éves Swift hat kategóriában száll versenybe, köztük a kedvenc pop/rock albumért, a legjobb pop/rock női előadónak járó elismerésért, amelyre Ariana Grande és Meghan Trainor is esélyes, valamint az év daláért járó trófeáért.

Sheeran és a The Weeknd fejenként öt jelölést zsebeltek be. Trainor, a country újonc Sam Hunt, a brit Sam Smith, a rapper Nicki Minaj és az Ohio székhelyű indie rock banda, a Walk the Moon, három-három kategóriában száll versenybe. Hunt, a Walk the Moon, a The Weeknd, a New Jersey-i rapper Fetty Wap és a svéd indie-pop-énekesnő Tove Lo a legjobb új előadónak járó díjért izgulhat.

Beyoncé és Justin Bieber fejenként mindössze egy jelölést kapott idén.

Az Amerikai Zenei Díjak győzteseit online szavazással választják ki a rajongók. Az év előadója cím jelöltjeinek tízes névsorát ötre fogják leszűkíteni a november 11-ig beérkező voksok alapján.

A Los Angeles-i díjátadó házigazdája Jennifer Lopez énekes-színésznő lesz. A ceremóniát élőben sugározza az ABC csatorna.

Kapcsolódó Cikkek