2020. február 26., szerda
Géza

Egyéb XV.kerület

Tisztára, mint a Jóbarátokban

Az amerikai filmekből ismert önkiszolgáló mosoda nálunk is egyre népszerűbb. Újpalotán, a Spirál házban lapzártánkkal egy időben nyílt egy közösségi mosoda, amelyet az önkormányzat támogatásának köszönhetően október 26-ig ingyen használhatnak a kerületiek.

Aki szeretné kipróbálni a szolgáltatást, regisztráljon a [email protected] e-mail-címen vagy a 06-20-515-2949-es telefonszámon. Szerkesztőségünk már kipróbálta a közösségi mosást és azt tapasztaltuk, hogy a hangulat olyan volt, mint a nagy sikerű amerikai sorozatban, a Jóbarátokban.


– A törölközőket szoktam idehozni, fél óra alatt kimosom valamennyit és szárazon viszem vissza – mondta Evelin, az egyik közeli fodrászüzlet alkalmazottja, amikor szomszédos IV. kerületben teszteltük a mosodát. – Többnyire kevesen vannak, az emberek általában a családi szennyest otthon mossák.

jóbarátok

Közben befut két egyetemista srác is. Balázs és Peti a környéken bérel lakást.


– Most vagyunk itt először, de ezt ki kell próbálni! – mondta Balázs. – A pecónkban nincs mosógép – vette át a szót Peti. – Jó ez a bandázós mosoda, így legalább nem kell gyűjtögetnünk és hétvégén hazavinni anyunak a koszos zoknikat.

önkiszolgáló mosoda (Fotó: Máté Krisztián)

A fiúk Evelinnel rögtön azonos hullámhosszra kerültek, együtt várták meg a félórás mosóprogram végét, és még abban is egyetértettek, hogy bár szívesen beszélgetnek velünk, de fotózkodni nem szeretnének. Inkább végigböngészték az üzenőfalat, ahol vicces üzeneteket hagytak az alkalmi mosók.

önkiszolgáló mosoda (Fotó: Máté Krisztián)A folyamat egyébként egyszerű, a szolgáltatás felügyelet nélküli, önkiszolgáló. A szennyest be kell tenni egy szabad gépbe, az érintőképernyőn ki kell választani a kívánt programot, majd a gép utasítását követve készpénzzel kell fizetni.

 

 

A mosószer és az öblítő adagolása is automatikus, vagyis egyiket sem kell magunkkal vinni, az is benne van az árban. A mosógépek mellett érintőképernyős szárítógépek vannak, amelyek piktogramok segítségével szintén egyszerűen kezelhetők.

önkiszolgáló mosoda (Fotó: Máté Krisztián)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek