2020. február 26., szerda
Géza

Extra

Tóth Vera megjárta a poklot és új életet kezdett

Budapest, 2015. január 25. Tóth Vera énekel az Eurovíziós Dalfesztivál - A Dal című televíziós show-műsor első elődöntőjén a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai, Kunigunda útjai gyártóbázisán 2015. január 24-én. MTI Fotó: Koszticsák SzilárdCsillogó szemekkel, boldogan mosolyog hamarosan megjelenő könyve borítóján. Aki ránéz, nem is gondolná, hogy a mosoly mögött mennyi küzdelem és önmarcangolás rejlik. − Nagyon boldog vagyok a szerelmemmel és egyre tisztábban látom, mit szeretnék. Határozott nő vagyok, aki folyamatosan építi és ismeri meg önmagát. A következő években két dologra fogok koncentrálni: arra, hogy a Tóth Vera név mint „márka” életre keljen és a „fészekrakó programomra”. Szeretnék hamarosan anya lenni és a párommal egy kis kertes házat venni, ahol nyugodtan, békében élhetünk − kezdi Vera, aki könyve kapcsán mesélt a Lokálnak azokról az évekről, amikor megjárta a poklot. Nem egyszer, többször.

A problémák már gyerekkorában jelentkeztek: nyolcéves korában egy arcüreggyulladást követő drasztikus orvosi kezelés következményeként kezdett el hízni, ami hosszú időre negatívan befolyásolta az önképét. Az első Megasztár megnyerése után a hirtelen jött siker felszínre hozta szorongásait, melyek hamarosan szinte teljesen elhatalmasodtak rajta.
Budapest, 2015. február 15. Tóth Vera az Eurovíziós Dalfesztivál - A Dal című televíziós showműsor első középdöntőjében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda útjai gyártóbázisán 2015. február 14-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd− Deperszonalizációs rendellenesség uralkodott el rajtam, ami pánikrohamokat és rosszulléteket okozott. Egyfajta kiégés volt ez, amely kettős látással, lelassult hangokkal és felgyorsult képekkel járt. Hónapokig kerestem a gyógymódot, míg végül szakemberek, barátok és a hit segítségével sikerült túllépnem rajta − mondja Vera.
A szakmai sikerek ellenére Verának a párválasztással sokáig nem volt szerencséje. Első igazi nagy szerelmével két évig éltek együtt. Vera szerint ő sem tudott eleget figyelni kedvesére, aki így háttérbe szorult, ez is oka lehetett, hogy a kapcsolatuk zátonyra futott. Következő párjának, Zsoltnak viszont több szempontból is meghatározó szerepe volt abban, hogy az énekesnő állapota súlyosbodjon. A férfi ugyanis csúnyán kihasználta Verát érzelmileg és anyagilag. A kapcsolatukat ráadásul nagyban befolyásolta Zsolt drogfüggősége, sőt Verát is a szer használatára kényszerítette, amikor Hollandiában jártak − természetesen az énekesnő pénzén.

„Összecsiszolódtunk Ádámmal”

− Nyolcéves korom óta, mióta meghalt a nagypapám, fontos szerepet játszik az életemben a vallás. Nem járok éjjel-nappal templomba, bár érdekes, hogy a kedvesem, Ádám evangélikus vallású. Az elmúlt két évben nekünk is megvoltak a harcaink, amíg összecsiszolódtunk, de már sokkal értebben és nyugodtabb zajlott az összeszokás − mesélte a Lokálnak Vera.


− Betértünk egy coffee shopba. (…) Zsolt kihozott nekem egy „olyan” cigit és kérte, hogy szívjak bele. (…) Azt mondta, lazuljak le, és ha szeretem őt, akkor beleszívok. Beleszívtam két slukkot, mert nem hagyott békén − idézi fel könyvében őszintén Vera, aki saját történetén keresztül szeretné a fiatalok figyelmét felhívni a drogok veszélyeire. Arra próbál ösztönözni, hogy minden élvezetet meg tudunk teremteni saját magunknak drogok nélkül is.

De vajon hogyan lehetséges, hogy ez a ma már ennyire határozott nő, aki pontosan tudja, mi a célja és ezért célirányosan tesz is, ennyire elgyengüljön egy férfi szeretetéért? Hogyan lehetséges, hogy akkor nem állt fel és hagyta faképnél azt, aki érzelmi zsarolással próbálta a saját akaratát Verára erőltetni?
− Akkoriban rettenetesen vak voltam. Nagyon görcsösen ragaszkodtam az idealizált világomhoz és csak lassan vettem észre, hogy milyen pszichés terror alatt élek − magyarázta a Lokálnak Vera. Az igazi mélypont azonban csak ezután kezdődött, amikor már annyira súlyossá vált a helyzet, hogy Vera pszichológus segítségét kérte. − A szakemberek, a barátok és a hit segítettek abban, hogy mára eljutottam oda, hogy csak megköszönni tudom annak az embernek, amit velem tett. Ha ő nem lett volna, ma is álomvilágban élnék. Ma már tisztában vagyok vele, hogy ezáltal erősebb lettem és el tudom fogadni magam. Eljutottam arra a pontra, hogy tudom, többé senki nem bánhat így velem!

Kapcsolódó Cikkek