EUR: 338,78 Ft
CHF: 317,54 Ft
2020. február 27., csütörtök
Edina

Külföld

Trump őrültségnek tartja Merkel menekültpolitikáját

Őrültségnek nevezte Angela Merkel német kancellár menekültügyi politikáját az amerikai republikánus elnökjelölt-aspiránsok népszerűségi listáját vezető Donald Trump üzletember.

A CBS amerikai televíziós csatornának vasárnap adott interjúban a multimilliárdos Trump annak a véleményének adott hangot, hogy Németországban felkelésekhez fog vezetni a több százezer idegen ember befogadása.


“Én mindig azt gondoltam, hogy Merkel igazi nagy vezető” – mondta az amerikai elnökjelölt-aspiráns, de hozzátette, hogy amit a kancellár jelenleg tesz hazájában, az “őrült dolog”.

A CBS vasárnap nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatásából kiderült, hogy az amerikai demokrata elnökjelölt-aspiránsok mezőnyében Hillary Clinton, a republikánusokéban pedig Donald Trump továbbra is őrzi vezető helyét.

Donald Trump korábban már jelezte, hogy amennyiben 2016 novemberében megnyeri az amerikai elnökválasztást, visszaküldi hazájukba az Egyesült Államokban tartózkodó szíriai menekülteket. Azt is kijelentette, hogy az országban élő, nagyjából 11 millió illegális bevándorlót is ki akarja utasítani, és az amerikai-mexikói határ mentén egy falat építtetne kapukkal, amelyeken a “jók” egy napon majd visszatérhetnek.

Kapcsolódó Cikkek