2020. február 27., csütörtök
Edina

Egyéb XIII.kerület

Tündér alkotta játszótér

Egyre csak szépül a kerület, az önkormányzat pedig külön figyelmet szentel a gyermekeknek, pontosabban a játszóterek felújításának. Ennek köszönhetően a Lehel piac melletti tér után újabb játszóteret alakítottak ki, ráadásul a Radnóti Miklós Művelődési Központ kertjében létesített új, egyedi tervezésű „Bóbita Irodalmi Játszótérhez” az ihletet Weöres Sándor „A  tündér” című verse adta.

Radnóti Miklós Művelődési Központ játszótér (Fotó: Keresztesi Balázs)

Bóbita, Bóbita táncol (Fotó: Keresztesi Balázs)

– Nagyon jó ez a tér, Dani nagyon élvezi a különleges játékokat – mondta a Lokálnak Takács Ivett. – Az időjárással is szerencsénk van, így naponta ki tudunk jönni egy kicsit ide.


Az ifjú anyuka hozzátette, már a barátnőinek is szólt, így csoportosan járnak a gyerekekkel a térre.
– Valóban, nekem is Ivett szólt, és bár én egy kicsit messzebb lakom, megéri elsétálni ide. És legalább én is egy kicsit többet mozgok, nem csak a gyerek – mondta viccesen lapunknak Hollósi Anna.

Mint az az önkormányzat tájékoztatásából kiderült, speciális játszótérről van szó, hiszen az elsősorban természetes fából készült területen Weöres Sándor költő íróasztala elevenedik meg egy félbehagyott alkotás közben. Egyedi nagyításban játékká válnak az íróasztali eszközök: festékpaletta, ceruzahegyező, festékestubus, tolltartó, tintatartó.


Radnóti Miklós Művelődési Központ játszótér (Fotó: Keresztesi Balázs)

A tintatartóban is lehet “játszani” (Fotó: Keresztesi Balázs)

Ugyancsak megjelennek a játszótéren az alkotó képzeletében született fantázialények. A játszótér központi eleme a pitypangszobor, ahol Bóbita pihen, innen látni lehet körben az egész teret. Az ecsetes festékpalettába a homokozó költözött; ahonnan békafejek kukucskálnak ki. A homokozó körül sáskák ücsörögnek a kicsik számára tervezett ringató hintaülőkéken. A szárnyas malacos hinta már bátrabbaknak és merészebbeknek nyújt
játéklehetőséget. Az összenyomott tubus zegzugos bújócskázó és mászóka; a tintatartó belsejét a gyerekek együtt fedezhetik fel szüleikkel.

Radnóti Miklós Művelődési Központ játszótér (Fotó: Keresztesi Balázs)

Megelevenednek a vers szereplői (Fotó: Keresztesi Balázs)

Aki elfáradt, a játszótér közepén Bóbita társaságban pihenhet meg a levélpadon. A gyerekek nem csupán játszhatnak a meséből megjelent eszközökkel, hanem kreativitásukat felhasználva a játék részévé is tehetik azokat: a gumiburkolatra, kihelyezett rajzpalettákra rajzolhatnak.

Radnóti Miklós Művelődési Központ játszótér (Fotó: Keresztesi Balázs)

Madártávlatból a játszótér (Fotó: Keresztesi Balázs)

A Kárpát utcában található Ram kertjében kialakított játszótér 34 millió forintból épült. Mivel a területen egy ingyenesen használható fitneszpark is van, a helyszín egyre népszerűbb.

Radnóti Miklós Művelődési Központ játszótér (Fotó: Keresztesi Balázs)

Egy kis mini akadálypálya (Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek