2020. február 22., szombat
Gerzson

Egyéb XV.kerület

Tűzhelyen hagyott olaj okozott tüzet Újpalotán

konyha_olaj_tuz_gaztuzhelyMár megint a tűzhelyen felejtett olaj gyulladt meg egy tízemeletes panelépület második emeleti lakásának konyhájában Újpalotán, a Nyírpalota úton hétfő délután. Ez már a második ilyen eset szeptemberben a kerületben. A lángokat ugyan elfojtotta a lakó, mire a tűzoltók a helyszínre értek, ám a lakás és részben a lépcsőház is füsttel telítődött. A tűzoltók átszellőztették, majd átvizsgálták az épületet, az idős lakóhoz pedig mentőt hívtak – tájékoztatott a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A tűzoltók tapasztalatai szerint az ilyen jellegű tüzeket vízzel próbálják oltani az emberek. Ez a legrosszabb megoldás. A helyes oltási mód, ha az égő lábosra, olajsütőre fedőt teszünk, majd elzárjuk a tűzhelyen a lángot. A konyhában tartsunk készenlétben olyan tűzoltó készüléket, amellyel a konyhában keletkező bármilyen tűz (elektromos, olaj) biztonsággal eloltható.

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.