2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Egyéb XIV.kerület

Újabb parkfelújítások a Városligetben

JOD_9797

A Városligeti-tóban egy szökőkút is helyet kapott

Folyamatos a Városliget zöldfelületeinek újjáélesztése, már számos ponton megújították a parkot a Főkert szakemberei: aszfaltozást, burkolatpótlást, lépcsőjavítást végeztek az idén. Emellett a játszóteret is bővítették, és telepítették a régóta hiányolt szökőkutat, illetve a vízlevegőztető rendszert is.

Az idei kisebb rekonstrukciók a Városliget legfrekventáltabb részein történtek meg. Összesen 560 négyzetméteren javították a burkolatok minőségét, emellett a Széchenyi fürdő környezetében további 250 négyzetméteren megszüntették a balesetveszélyes burkolatot. Az eredeti hangulatot megőrizve helyreállították a csónakázótó rézsűjében lévő töredezett lépcsőket is.


A Városligeti-tó egész évben feltöltött részében egy szökőkút, valamint egy úszó levegőztető rendszer kapott helyet, amelyek pozitív hatást gyakorolnak a víz minőségére. A kulturált kutyasétáltatás lehetőségének megteremtése céljából összesen 40 új kutyapiszokgyűjtőt helyeztek ki.

Az Iskolások Játszótere 1996-ban épült, akkoriban minőségileg megfelelő játszóeszközökkel. Ezeknek egy része már nincs a helyén, a meglévők is jelentősen elhasználódott képet mutattak, ráfért tehát a felújítás a játszótérre. Az új eszközök kiválasztásakor a cél az volt, hogy az iskolás korosztály energiáját lekössék. A több elemből álló játszóelemsor mellett kihelyeztek focikapukat és ülőbútorokat is.

A kisrekonstrukciós munkálatok természetesen 2016-ban is folytatódnak, a Liget Budapest Projekt fő célja, hogy 2018-ra teljes egészében megújítsa a Városligetet. Ennek részeként hamarosan kiírják a park felújítására vonatkozó pályázatot.

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.